Latvijas labākie sportisti - Ščerbatihs un Prokopčuka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar pasākumā "Latvijas Gada balva sportā 2007" par labāko Latvijas sportistu atzīts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, savukārt par labāko sportisti atzīta vieglatlēte Jeļena Prokopčuka.

Šcerbatiha treneris Eduards Andruškevičs šogad tika atzīts par Latvijas labāko treneri.

Nominācijā "Godīga cīņa" uzvaru izcīnīja Sandris Šika, kurš nefinišēja Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā, lai glābtu sava zirga dzīvību.

Nominācijā "Par cīņas gribu" uzvaru izcīnīja sieviešu basketbola izlase, kas plūca arī labākās Latvijas komandas laurus.

Par 2007.gada uzlecošo zvaigzni šogad atzīta daudzcīņniece Aiga Grabuste, savukārt par gada sporta notikumu Latvijā atzīts Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā.

Atzinību par mūža ieguldījumu saņēma basketboliste Uļjana Semjonova. Semjonova ir viena no leģendārākajām Latvijas sporta personībām. Gandrīz visu savu profesionālo karjeru viņa aizvadīja komandā "TTT/Rīga", kuras sastāvā 15 reizes izcīnīja uzvaras Padomju Savienības čempionātā, kā arī 11 reizes kopā ar komandu triumfēja Eiropas kausa basketbolā izcīņā.

Basketbolistes kontā ir arī trīs pasaules, desmit Eiropas un divas olimpiskās zelta medaļas. Viņa uzņemta Pasaules basketbola slavas zālēs ASV - Springsfildā un Nešvilā, bet šogad arī FIBA Slavas zālē Spānijā. Kopš 1991.gada Semjonova vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu.

Par gada sportu visiem nosaukts basketbols, par šī gada sporta skolotāju nominēta Tija Tripāne no Rīgas 41.vidusskolas. Savukārt nominācijā "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" par labāko atzīts motosportists Jānis Vinters.

Balvu par gada ieguldījumu Latvijas sportā saņēma Jeļena un Aleksandrs Prokopčuki, bet nominācijā "Paraugs sportā" par labāko atzīts soļotājs, treneris un sacensību organizators Modris Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu