Dakāra atgriezīsies Āfrikā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārais Dakāras rallijreids jau 2011. vai 2012.gadā atgriezīsies Āfrikas kontinentā. Par to gaidāmajām 2010.gada sacensībām veltītajā preses konferencē pirmdien paziņojis KamAZ Master komandas vadītājs Semjons Jakubovs, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Pēc Jakubova teiktā, "ir pamats domāt, ka Dakāra atgriezīsies Āfrikā; katrā ziņā sacensību organizētāji A.S.O. [Amaury Sport Organisation] jau ir pirmās iestrādes šādas notikumu attīstības sekmēšanai, tiesa gan, viņi pagaidām to neafišē".

Tāpat Jakubovs atzīmējis, ka Krievijas komandai nav svarīgi, pa kuru kontinentu traukties pretī uzvarai. "Pat ja mums piedāvās braukt Austrālijā, mēs ar lielāko prieku piekritīsim," sacīja Jakubovs, atzīmējot, ka "tur jau ir tā Dakāras sāls un šarms – katru gadu sacensības notiek citā vietā." Latvijas pārstāvjiem rocība nav tik liela, tādēļ šogad dakāriešu rindās sarkanbaltsarkano karogu neredzēsim.

Jau ziņots, ka 2008.gadā Lisabonas – Dakāras sacensības īsi pirms starta nācās atcelt augstās terora aktu iespējamības dēļ. 2009.gadā drošības apsvērumu dēļ sacensību rīkošanai tika izvēlēta Dienvidamerika, kurā vēsturisku uzvaru ar VW RaceTouareg II dīzeļmašīnu automobiļu kategorijā izcīnīja dienvidāfrikānis Žinjels Deviljērs.

Nākamās Dakāras sacensības arī notiks Dienvidamerikā. Starts paredzēts Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā 1.janvārī, bet finišs – turpat 16.janvārī. Sacensību gaitā sportistiem nāksies veikt 9000 kilometru garu ceļu no Atlantijas okeāna piekrastes līdz Klusā okeāna piekrastei un atpakaļ.

Kā zināms, pagājušajā gadā, kad Dakāras maratonrallijs pirmo reizi tika rīkots Dienvidamerikā, Argentīnas un Čīles teritorijā, labāko rezultātu starp Latvijas pārstāvjiem – 14.pozīciju - sasniedza motobraucējs Einārs Vinters. Autosportostu ekipāža Jānis Āzis/Ainārs Princis ar OSCar finišēja 24.pozīcijā, savukārt otram OSCar duetam – Mārim Saukānam/ Didzim Zariņam – 84.vieta.

Bet visu laiku labākais Latvijas pārstāva sasniegums pieder Eināra brālim, motorbraucējam Jānim Vinteram, kurš 2007.gadā finišēja 6.vietā.

Amerikānis Robijs Gordons ar savu Hummer Dakāras finišā Buenosairesā. TVNET lasītāja Jāņa foto.
Amerikānis Robijs Gordons ar savu Hummer Dakāras finišā Buenosairesā. TVNET lasītāja Jāņa foto. Foto: TVNET
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu