Rīgas ''Dinamo'' spraigā cīņā zaudē Maskavas ''Dinamo'' (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāra čempionāta spēlē Rīgas ''Dinamo'' hokejisti savā laukumā pilnu tribīņu priekšā ar rezultātu 4:5 atzina Maskavas ''Dinamo'' pārākumu. Spēle bija noraidījumiem bagāta, tomēr maskaviešu uzvara šaubas neradīja.

Spēles sākumā lielisku izdevību neizmantoja viesi, kas nespēja pārcelt ripu pāri Edgaram Masaļskim. Rīdzinieki neapjuka un atbildēja ar pretuzbrukumiem, kā rezultātā radās iespēja divreiz spēlēt vairākumā. Otrais vairākums vainagojās ar panākumu, jo lielisku kombināciju noslēdza Maikls Iguldens. Tiesa, prieki bija īsi, jo neilgā laikā viesi guva divus bezatbildes vārtus (1:2). Pēc šiem vārtiem spēles temps mazliet kritās. Spēle kļuva asāka un pēc negaidīta spēka paņēmiena Kristaps Sotnieks palika guļot uz ledus (vēlāk gan spēli turpināja). Līdz spēles beigām tika noraidīts Igors Makarovs, kas Rīgas vienībai deva iespēju piecas minūtes spēlēt vairākumā, tomēr vārtus gūt neizdevās, kas nozīmēja, ka arī otro trešdaļu Jūliusa Šuplera vadītā komanda sāks vairākumā.

Otrās trešdaļas sākums rīdziniekiem bija neveiksmīgs, noraidījumu nopelnīja Ģirts Ankipāns, tomēr spēles rezultāts nemainījās līdz brīdim, kad, spēlējot vienādos sastāvos, skaistus vārtus guva Dmitrijs Šitikovs. Maskaviešu spiediens nemazinājās un Edgars Masaļskis kapitulēja arī ceturto reizi. Rīdzinieki izveidoja vairākus bīstamus momentus, taču vārtus gūt neizdevās. Tikmēr viesi realizēja skaitlisko vairākumu – rezultāts mājiniekiem kļuva nelabvēlīgs 1:5. Trešdaļas izskaņā reidu pāri laukumam veica Guntis Galviņš, kurš ar plaukstas metienu pārspēja viesu vārtsargu (2:5).

Izturējuši mazākumu, rīdzinieki metās atspēlēties, tomēr viesi prasmīgi aizstāvējās un atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem. Rīgas ''Dinamo'' ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, kas deva rezultātu. Marsels Hosa apliecināja savas snaipera dotības, kas no sava punkta pārspēja Vitāliju Jeremejevu. Spēles turpinājumā rīdziniekiem vēl bija iespējas pacīnīties vismaz par neizšķirtu, tomēr vienmēr kaut kas pietrūka. Cīnīšanās līdz mača izskaņai tika atalgota, un  septiņas sekundes līdz spēles beigām, ne bez veiksmes palīdzības, vārtus guva Sandis Ozoliņš. Līdz ar to Ziemassvētku spēle beidzās ar Rīgas dinamiešiem nelabvēlīgo 4:5.

Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Dinamo" 4:5 (1:2, 1:3, 2:0) 

Vārtu guvēji: Maiks Iguldens (Ņiživijs, Ozoliņš) 6:58 (1:0 vair.), Ivans Ņeprjajevs (Krisanovs) 7:46 (1:1), Matiass Veinhandls (Komarovs, Avcins) 8:37 (2:1), Dmitrijs Šitikovs (Veinhandls) 23:38 (3:1), Daņila Markovs (Jepančincevs, Kaļuznijs) 27:10 (4:1), Linuss Ūmarks (Kaļužnijs, Harju) 33:32 (5:1 vair.), Guntis Galviņš (Laviņš) 38:09 (2:5 vair.), Marsels Hosa (Laviņš, Ņiživijs) 46:36 (3:5 vair.), Sandis Ozoliņš (Hosa, Ņiživijs) 59:53 (4:5).

Par mača labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Guntis Galviņš un Dmitrijs Šitikovs. 

Vārtsargi: Rīgas "Dinamo'' - Edgars Masaļskis, Maskavas "Dinamo'' - Vitālijs Jeremejevs .

Rīgas "Dinamo'' komandas sastāvs

1. maiņa: Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs; Aleksandrs Ņiživijs, Maiks Iguldens, Mārtiņš Cipulis.

2. maiņa: Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs; Roberts Petrovickis, Marsels Hosa, Ģirts Ankipāns.

3. maiņa: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš; Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs.

4. maiņa: Tailers Arnasons, Andris Džeriņš, Gints Meija.

Abu komandu iepriekšējās divās spēlēs uzvaru svinēja Maskavas ''Dinamo'', turklāt ar vienādu rezultātu - 4:2.

Nākamo spēli, kas reizē būs arī pēdējā šogad Rīgas "Dinamo'' aizvadīs 29. decembrī, kad "Arēnā Rīga'' tiksies ar Maskavas CSKA.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu