Vatikāns un augsta līmeņa futbola klubs (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vatikāns apsver iespēju izveidot futbola komandu, kas būtu gatava stāties pretī pasaulē spēcīgākajām komandām, paziņoja nesen ieceltais Vatikāna valsts sekretārs Tarčisio Bertone.

"Es neizslēdzu iespēju, ka Vatikāns nākotnē varētu izveidot augsta līmeņa futbola komandu, futbola klubu "Inter" vai "AS Roma" līmenī," Itālijas žurnālistiem paziņoja Bertone.

Bertone ir pazīstams kā kaismīgs futbola fans, un laikā, kad viņš bija Dženovas arhibīskaps, viņš mēdza piestrādāt vietējā televīzijā par futbola spēļu komentētāju.

Bertone nav vienīgais Vatikāna kardināls, kas aizrāvies ar futbolu. Viņa kolēģis Fjorenco Andželīni ir aktīvs "AS Roma" fans un bieži vien Vatikāna radio komentē A sērijas spēles.

Itālijas Futbola federācijas (FIGC) pārstāvjiem bija nopietna attieksme pret šo piedāvājumu, un viņi ir gatavi uzņemt jauno komandu.

"Mums nebūtu nekādas problēmas uzņemt komandu no Vatikāna. Viņiem ir tikai jāpiesakās," aģentūrai DPA sacīja FIGC pārstāvis.

Tomēr paies vairāki gadi, līdz Vatikāna komanda varēs stāties pretī Itālijas stiprākajiem futbola klubiem.

Arī Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) pārstāvis Viljams Geilārs norādīja, ka "Vatikāns ir ANO atzīta suverēna valsts, tādēļ tā komandas uzņemšana neradītu nekādas problēmas, ja vien Vatikāns izpilda noteiktas prasības".

Tas nozīmē, ka UEFA ir jābūt pārliecinātai, ka Vatikānā ir prasībām atbilstoša infrastruktūra un organizatoriskas spējas.

Pirmā problēma varētu būt pienācīgs stadions, ņemot vērā faktu, ka Vatikāna kopējā platībā ir nepilns puskvadrātkilometrs.

"Es šaubos, vai viņi varētu Vatikānā uzbūvēt stadionu, bet viņi varētu izmantot Romas stadionu "Flaminio"," ieteica Geilārs.

Lai piedalītos UEFA kausā, Vatikāna komandā būtu jāietilpst vismaz trīs vietējiem futbolistiem, bet nacionālā komanda jāveido pilnībā no Vatikāna pilsoņiem.

Ņemot vērā, ka Vatikānā oficiāli dzīvo nepilns 1000 iedzīvotāju un lielākā daļa no tiem ir priesteri, futbola komandā visdrīzāk nāktos spēlēt arī Bertonem pašam.

Taču kardinālam Bertonem ir idejas, kā nokomplektēt komandu.

"Mēs varam izvēlēties spēlētājus no visiem brazīliešiem, kas mācās baznīcas pārvaldītās universitātēs, un izveidot grandiozu komandu," viņš paziņoja.

Futbols un Vatikāns var likties dīvaina kombinācija, bet itāļu futbola mānija ir iespiedusies arī aiz Svētā Krēsla sienām.

Patiesībā Vatikānam jau kopš 1972.gada ir sava futbola līga, kurā ietilpst 17 futbola komandas ar pieciem spēlētājiem katrā. Savas futbola komandas ir Vatikāna radio, Siksta kapelas korim un pāvesta personīgajai armijai - Šveices gvardiem.

Neņemot vērā dažus strīdus, spēles parasti notiek draudzīgā un brālīgā atmosfērā pāvesta Pija XII sporta centrā Romā.

Tāpat pastāv neoficiāla Vatikāna "nacionālā komanda", kas reizēm organizē draudzības spēles pret svētceļniekiem no Polijas un citām valstīm.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu