Paraolimpiešu apbalvošanai rosina piešķirt Ls 100 000

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā sporta padome šodien nolēma rosināt valdību Pekinas paraolimpisko spēļu dalībniekiem piešķirt naudas balvu kopumā 100 000 latu apmērā, kas ir par 31 667 latiem mazāk, nekā prasījusi Latvijas Paraolimpiskā komiteja.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Finanšu ministrijā, Sporta padome konkrēti nav noteikusi, cik daudz naudas tiks piešķirts katra sportista apbalvošanai.

Pēc tam, kad Ministru kabinets piešķirs minēto summu prēmēšanai, par tās sadali būs jālemj Latvijas Paraolimpiskajai komitejai.

Kā iepriekš norādīja Latvijas Paraolimpiskās komitejas izpilddirektors Andris Ulmanis, komiteja rosinājusi sportistiem piešķirt naudas balvas 50% apmērā no olimpisko čempionu prēmijām. Kopumā par sasniegumiem paraolimpiskajās spēlēs tika pieprasīti 131 667 lati.

Nacionālā sporta padome, novērtējot Latvijas sportistu 2008.gada sasniegumus, šodien arī atbalstījusi priekšlikumu piešķirt naudas balvas kopumā 190 000 latu apmērā.

No tiem lielākās prēmijas tiks piešķirtas riteņbraucējam Mārim Štrombergam par pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu, kā arī par pirmo vietu Eiropas čempionāta kopvērtējumā, svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham par Eiropas čempionātā svarcelšanā izcīnīto pirmo vietu, slidotājam Haraldam Silovam par Eiropas čempionātā šorttrekā izcīnīto pirmo vietu 1500 metru distancē un otro vietu 1000 metru distancē, sportistam Jānim Štelmaham par Eiropas čempionātā pauerliftingā izcīnīto pirmo vietu un dambretistam Guntim Valnerim par Eiropas čempionātā simt lauciņu dambretē izcīnīto pirmo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu