"Rīgas ASK" uz Seviļu ar +14

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola līgas pagājušās sezonas vicečempioni "ASK Rīga" šodien Eiropas kausa turnīra (pagājušās sezonas ULEB kausa izcīņas) otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ar 83:69 trešdien savā laukumā uzvarēja Spānijas vienību "Cajasol".

Rezultatīvākais "ASK Rīga" rindās ar 21 punktu bija Bruno Šundovs, bet Rikardo Māršs guva 19 punktus. Viesu rindās Vorens Kārters guva 15 punktus, bet Mihala Igņerska kontā 12 punkti.

Pirmo ceturtdaļu "ASK Rīga" sāka ļoti labi, iegūstot pat desmit punktu pārsvaru, tomēr viesi palēnām atspēlējās un pietuvojās līdz trīs-piecu punktu attālumam. Ceturtdaļa noslēdzās ar 27:20 Latvijas kluba labā, bet otro ceturtdaļu labāk jau iesāka spāņi, kas visai ātri pietuvojās līdz 24:27, bet puslaika pēdējā minūtē pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā ar 41:39. Pēdējais precīzais metiens otrajā ceturtdaļā izdevās Šundovam, kas bumbu grozā raidīja līdz ar tiesneša svilpi.

2008. gada 5. novembris, Rīga. Bruno Šundovs uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 21 punktu.
2008. gada 5. novembris, Rīga. Bruno Šundovs uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 21 punktu. Foto: AFI

Trešās ceturtdaļas sākumā viesi uzreiz panāca neizšķirtu, tomēr "ASK Rīga" ātri atjaunoja savu pārsvaru, panākot 53:43. "Cajasol" basketbolisti vēl spēja pietuvoties līdz divu punktu attālumam, tomēr ceturtdaļas beigas veiksmīgāk noslēdza mājinieki, kas ar Šundova metienu panāca 61:55. Pēdējo ceturtdaļu atkal veiksmīgi sāka mājinieki, kas ātri panāca 68:58, bet vēlāk pārsvars tikai palielinājās. Nepilnas trīs minūtes pirms finālsvilpes "ASK Rīga" jau bija vadībā ar 79:65, bet maču izdevās noslēgt ar 14 punktu pārsvaru - 83:69.

Abu vienību atbildes mačs norisināsies pēc nedēļas Spānijas pilsētā Seviļā. Turnīra pamatsacensībās iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

Spānijas čempionātā "Cajasol" vienība aizvadītajās piecās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru un 17 komandu konkurencē ieņem 14.vietu. Iepriekš šis klubs saucās "Caja san Fernando", un 2006.gadā to pārstāvēja Latvijas basketbolists Kaspars Cipruss. Savukārt pagājušajā sezonā šajā vienībā spēlēja tagadējais "ASK Rīga" aizsargs Korijs Brīvers.

Ja "ASK Rīga" iekļūs pamatturnīrā, tad spēlēs A apakšgrupā ar Zagrebas "Zadar" (Horvātija), Atēnu "Maroussi" (Grieķija) un Roānas "Chorale" (Francija) komandu.

Visi klubi, kas kvalifikāciju nepārvarēs, iekļūs Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra Eiropas Izaicinājuma kausa (līdz šim FIBA Eiropas kausa) pamatturnīrā. Latvijas klubs "Barons"/LMT sacensības sāks no Eiropas kausa grupu turnīra, bet vēl viens Latvijas klubs - "Ventspils" - iekļuvis Eiropas Izaicinājuma kausa pamatsacensībās.

Eiropas kausa pamatturnīrā piedalīsies 32 komandas, kas salozētas astoņās grupās pa četrām, aizvadot divu apļu turnīru. Mači notiks no 25.novembra līdz 13.janvārim.

Ja "ASK Rīga" iekļūs pamatturnīrā, tad spēlēs A apakšgrupā ar Zagrebas "Zadar" (Horvātija), Atēnu "Maroussi" (Grieķija) un Roānas "Chorale" (Francija) komandām.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs otrajā grupu turnīrā, kur klubi tiks sadalīti četrās grupās pa četriem. Arī šajā stadijā tiks aizvadītas divu apļu spēles - no 27.janvāra līdz 10.martam. Turpinājumā grupu divas labākās komandas iekļūs "Final Eight" turnīrā, kurā no 9.līdz 12.aprīlim pēc izslēgšanas turnīra principa tiks noskaidrotas turnīra labākās komandas.

Aizvadītajā sezonā "ASK Rīga" debitēja ULEB kausa izcīņas turnīrā. Pirmajā kārtā H apakšgrupas spēlē "ASK Rīga" savā laukumā ar rezultātu 77:58 pieveica Bulgārijas "Lukoil Academic", bet pēc tam viesos ar 67:79 zaudēja vieniem no favorītiem - Ukrainas "Kyiv". Trešajā spēlē "ASK Rīga" izbraukumā sīvā cīņā ar rezultātu 71:73 piekāpās Vācijas basketbola klubam Artlandes "Dragons", ceturtajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 80:60 pārspēja Francijas klubu "Pau Orthez", bet pirmā apļa pēdējā mačā izbraukumā ar 63:73 piekāpās Itālijas klubam Trevizo "Benetton".

Otro apli "ASK Rīga" sāka ar zaudējumu izbraukumā 77:93 pret "Lukoil Academic", septītās kārtas spēlē ar rezultātu 72:81 savā laukumā piekāpās "Kyiv", pēc tam ar 70:60 pārspēja "Dragons", bet izbraukumā ar 66:68 piekāpās "Pau-Orthez". Pēdējā apakšgrupas spēlē "ASK Rīga" savā laukumā ar rezultātu 80:83 piekāpās "Benetton", zaudējot cerības iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu