Ankipāns: Norvēģijai ir pāris līderi, kurus vajadzētu nožmiegt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionātā Maskavā pilnā sastāvā, izņemot ceļgala traumu guvušo Miķeli Rēdlihu, kurš jau ir devies uz dzimteni, aizvadīja stundu ilgu ledus treniņu, gatavojoties savai A apakšgrupas pēdējai spēlei ar Norvēģiju.

Latvijas un Norvēģijas izlašu spēle VTB ledus pilī otrdien sāksies plkst. 16.15, un ļoti iespējams, ka Leonīda Beresņeva vadītajai komandai tā būs pēdējā šajā turnīrā. Šobrīd Latvijas izlase vēl saglabā teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, taču tad nepieciešams pašiem uzvarēt norvēģus, kā arī pirmdienas vakarā Dānijas izlasei pamatlaikā zaudēt Kazahstānai, bet Šveicei otrdien pusdienlaikā pamatlaikā piekāpties Čehijai.

Otrdien gaidāmajā spēlē izmaiņas Latvijas izlases virknējumos nav plānotas, un komanda laukumā dosies tādā pašā sastāvā, kā sāka spēli ar Kazahstānu. Latvijas izlases galvenā trenera palīgs Ģirts Ankipāns žurnālistiem norādīja, ka nebūtu loģiski kaut ko mainīt, jo cīņu pret kazahiem komanda beigusi uz pozitīvas nots.

«Nav loģiski tagad kaut ko mainīt, jo mūsu plāns nostrādāja iepriekšējā spēlē un arī Norvēģijai ir pāris līderi, kurus vajadzētu nožmiegt,» sacīja Ankipāns.

Norvēģijas izlases rezultatīvākie spēlētāji šajā čempionātā ir brāļi Matiss Ulimbs un Kens Andrē Ulimbs, kuri nopelnījuši attiecīgi sešus un četrus rezultativitātes punktus, tomēr Ankipāns par bīstamāku uzskata norvēģu pirmo maiņu, kurā spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas «Rangers» uzbrucējs Matss Dzukarello un Kolorādo «Avalanche» uzbrucējs Andrēass Martinsens.

«Brāļi Ulimbi ir labi, tomēr Dzukarello ir bīstamākais - nedrīkst ne brīdi atlaist. Mums ir cilvēki, kas šo darbu dara un var neitralizēt pretinieku labākos - Guntis Galviņš un Kristaps Sotnieks gandrīz ideāli nosedza dāņu un kazahu līderus,» norādīja Latvijas izlases treneris. «Norvēģi spēlē mūsdienīgu hokeju, pa visu laukumu presē, taču tagad visi tā spēlē.

Visi spēlētāji mums ir labi zināmi, tā ka ļoti mūs viņi nevar pārsteigt. Arī vārtsargs Lāšs Heugens ir zināms no Minskas «Dinamo» laikiem. Viņam mēdz gadīties labas un arī sliktas dienas.»

Norvēģijas izlasi jau vairāk nekā desmit gadus trenē Rojs Juhansens, tāpēc komandas kodols ir saspēlēts un zina, ko darīt. «Viņiem pamatsastāvs spēlē vairākus gadus un tikai daži spēlētāji pamainās,» atzina Ankipāns.

Pirms spēles ar Latviju norvēģiem pirmdien plkst.16.15 vēl jātiekas ar Krievijas izlasi, līdz ar to tā aizvadīs divas spēles divās dienās, kamēr Latvija divas dienas būs atpūtusies.

«Noskaņojums mums ir pozitīvs, atpūta vienmēr nāk par labu,» sacīja Ankipāns.

Latvijas izlasē neviens nemoka sevi ar domām, vai pirms spēles ar Norvēģiju vēl būs aktuāla cīņa par ceturtdaļfinālu. «Tas nav atkarīgs no mums. Mēs savu darbu centīsimies izdarīt, cik labi vien varam. Redzēsim šovakar, bet, zinot Andreju Nazarovu (Kazahstānas izlases galveno treneri), domāju, viņš neatļaus savai komandai padoties,» uzskata Ankipāns.

Treneris pirmdien vēl nebija gatavs atklāt, kurš sargās izlases vārtus pret norvēģiem, taču lika nojaust, ka tas būs Elvis Merzļikins. «Šodien neteikšu nē, jo vēl nakts priekšā un viss var gadīties, taču jūs jau paši saprotat, kurš stāvēs,» piebilda Ankipāns.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešās spēlēs gūtiem 15 punktiem ir Čehija, bet tai ar attiecīgi 13 un 12 punktiem seko Zviedrija un Krievija. Pa astoņiem punktiem guvušas Dānija un Šveice, seši punkti ir Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar, zaudējot vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien ar 2:1 pret Kazahstānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu