Martins Dukurs un Radēviča gada labākie sportisti (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par šī gada Latvijas labākajiem sportistiem ceturtdien "Latvijas Gada balvas sportā 2010" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīti skeletonists Martins Dukurs un tāllēcēja Ineta Radēviča.

Balvas pasniedz Zatlers un Kaupers

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējam un Eiropas čempionam, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureātam Martinam Dukuram balvu pasniedza Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet šī gada Eiropas čempione tāllēkšanā Radēviča balvu saņēma no mūziķa Renāra Kaupera rokām.

Uz labākā sportista balvu šogad pretendēja arī Martina vecākais brālis Tomass Dukurs, tenisists Ernests Gulbis, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un lodes grūdējs Māris Urtāns.

Savukārt nominācijai labākā Latvijas sportiste šogad bija izvirzītas arī dambretiste Zoja Golubeva, cīkstone Anastastija Grigorjeva, pieccīņniece Jeļena Rubļevska un tenisiste Anastasija Sevastova.

Kā ziņots, pagājušajā gadā par Latvijas labāko sportistu kļuva bobslejists Jānis Miņins, bet par labāko sportisti tika nosaukta basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Šogad Miņins nebija pat izvirzīts gada labākā sportista titulan, savukārt Jēkabsone-Žogota nespēja iekļūt labāko pieciniekā.

Gada labākais treneris Dainis Dukurs

Jau vēstīts, ka par šī gada labāko treneri tika atzīts skeletona treneris Dainis Dukurs, titulu labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e ieguva spīdvejists Maksims Boganovs, bet par šī gada uzlecošo zvaigzni tika atzīts Latvijas futbola izlases un Polijas kluba Poznaņas "Lech" uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Gada labākā komanda - Andris un Juris Šici

Nominācijā labākā Latvijas ekipāža vai komanda šogad uzvarēja kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, par labāko sporta spēļu komandu tika atzīta Latvijas sieviešu U-20 izlase basketbolā, bet nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" uzvarētājas laurus plūca Rīgas "Dinamo" uzvara pret Sanktpēterburgas SKA komamdu KHL Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu šogad saņēma loka šāvējs Gints Jonasts, kurš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, bet nominācijā "Paraugs sportā" par uzvarētāju šogad kļuva vingrotājs Igors Vihrovs.

Nominācijā "Gada sporta skolotājs" uzvarēja Māris Priedītis

Tikmēr nominācijā "Gada sporta skolotājs" uzvarēja Māris Priedītis no Valmieras Valsts ģimnāzijas. Uz šo nomināciju šogad bija izvirzītas arī Līga Banka (Jāņmuižas Profesionālā vidusskola) un Iveta Daude (Rīgas Valsts vācu ģimnāzija).

Zīmīgi, ka pagājušajā gadā par labāko skolotāju tika atzīta Priedīša sieva Maija Priedīte.

Tāpat ceremonijā pasniedza arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) speciālbalvu par ilggadīgu jaunatnes sporta atbalstu, ko šogad ieguva mobilo sakaru operators SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), kā arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla redakcijas speciālbalvu, kuru saņēma skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Par mūža ieguldījumu valvu saņem Gunārs Jākobsons

Šogad ''Latvijas Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā'' saņēma leģendārais radio un televīzijas žurnālists ar 50 gadu pieredzi Gunārs Jākobsons.

Visi laureāti savā īpašumā ieguva metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas - piramīdas.

Kā ziņots, svinīgo "Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremoniju šogad jau sesto reizi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) organizēja kopā ar "Igo Japiņa Sporta aģentūru".

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu