Uvis Slakteris kļūst par F-2 pasaules vicečempionu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien ''Riga Powerboat Team'' komandas pilots Uvis Slakteris 2009. gada F-2 pasaules čempionātā izcīnīja vicečempiona titulu. Pirmo reizi vēsturē Latvijas pilots ir ieguvis tik augstu vietu šāda līmeņa sacensībās. Čempionāta noslēdzošais posms norisinājās Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Fudžeirā, kur Uvis spējā pieveikt pasaules līmeņa konkurentus no 18 komandām.

Pēdējo posmu Slaktera komandu nepārtraukti piemeklēja tehniskas problēmas. Slakteris jau novērtēja šīs dienas sacensības kā ''drausmīgāko raundu'' čempionāta laikā. Lai arī AAE tika nogādāts tik ilgi gaidītais motors, tomēr jau pirmajā kvalifikācijas braucienā tam pārstāja darboties viens cilindrs. Arī otrajā braucienā motors turpināja niķoties, taču tā nomaiņa nozīmētu jau esošo rezultātu anulēšanu. Šādu rīcību Slakteris nevarēja atļauties un sacensības vajadzēja turpināt. Uzstādītie kvalifikāciju kopvērtējuma rezultāti nodrošināja Slakterim iespēju uzsākt finālbraucienu no sestās starta pozīcijas.

Finālbraucienā pilotiem vajadzēja izturēt 40 minūtes intensīvas slodzes. Uvis sacensību laikā pakāpās pa vienu vietu augstāk, bet motora jaudas trūkums liedza šādus manevrus atkārtot.

„Ne tuvu tik labs rezultāts, cik labu būtu iespējams uzstādīt,” Uvis piebilst: „bija liels stress, un labi, ka komanda spēja veiksmīgi strādāt kopā.” Uvis finišēja piektais, taču pašlaik tiek izskatīta posma pirmās vietas ieguvēja Ivana Brigadas (Ivan Brigada) diskvalifikācija, kas, lai arī Uvja šī posma rezultātu uzlabo, Uvja kopvērtējuma rezultātu neietekmē.

Gan ceturtā, gan piektā vieta Uvim dod papildus punktus, kā rezultātā Uvis beidz čempionātu ar četrdesmit vai četrdesmit diviem punktiem kabatā, un viņš tiek apbalvots kā F2 Pasaules vicečempions. Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad Latvijas pilots šāda līmeņa sacensībās ir ieguvis tik augstu godalgotu vietu.

Itāļa Ivana Brigadas diskvalifikācijas gadījumā, Uvi ar niecīgu viena punkta pārsvaru pārspēt spēj vien Johans Koenradi (Johan Coenradi) no Nīderlandes. Trešajā vietā paliek brits Kolins Dželfs (Colin Jelf).

Par Čempionāta gaitu Slakteris komentē: „Ne tikai šis posms bija interesants, tādi bija visi šī čempionāta ietvaros. Nepārtraukti vajadzēja tikt galā ar tehniskajām problēmām un savainojumiem. Taču tik un tā, par spīti visam - par spīti laika apstākļiem, neveiksmēm un stresam, mūsu komanda ir pastrādājusi teicami.”

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu