Rīgas maratons noslēdzies bez starpgadījumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Lattelecom» Rīgas maratons šodien noslēdzies bez starpgadījumiem un mediķu palīdzība bijusi nepieciešama tikai četros gadījumos, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Mediķi pasākuma norisi vērtē kā ļoti mierīgu. Dienas gaitā tikai četri maratona dalībnieki tika nogādāti ārstniecības iestādē uz papildu pārbaudēm vai papildu palīdzības saņemšanai.

Kā pastāstīja Vītola, tās galvenokārt bijušas vieglas situācijas - vienā gadījumā dalībniekam sūdzības bijušas pirms došanās trasē, bet divas gadījumos skrējēji cietuši vieglas traumas - saišu sastiepumu un nelielu brūci. Savukārt kādam 34 gadus vecam vīrietim konstatēti pārkaršanas simptomi.

NMPD uzsver, ka maratona organizatori pasākumu bija labi pārdomājuši. Tā, piemēram, ja kāds vērsās pie mediķiem, jo bija salijis un viņam bija palicis auksti, tad maratona organizatori izdalīja folijas segas, kuras pasargā no ķermeņa atdzišanas. Segas tika dalītas arī tad, ja cilvēkiem aukstuma sajūtas nebija un tie bija tikai samirkuši.

Maratona laikā visas trases garumā dežurēja vairākas NMPD brigādes un darbojās ātrās palīdzības posteņi.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica, arī no likumsargu viedokļa maratons aizritējis bez jebkādiem starpgadījumiem.

Kā vēstīts, maratonā šajā nedēļas nogalē kopumā piedalījās 33 590 skrējēji no 65 valstīm. Vakar maratonu ievadīja «Rimi» Bērnu dienas skrējieni, pulcējot 8 524 jaunākās paaudzes dalībniekus kopā ar ģimenēm, savukārt šodien startam četrās distancēs – sešiem kilometriem, desmit kilometriem, pusmaratonā un maratonā bija reģistrējušies 25 066 skrējēji.

Visvairāk ārvalstu skrējēju Rīgā ieradušies no Igaunijas (398), Lietuvas (393), Krievijas (366), Vācijas (344), Somijas (308) un Lielbritānijas (268).

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. Šogad «Lattelecom» Rīgas maratons notiek 2016.gada 14.-15.maijā. 2015.gadā pasākums pulcēja 26 tūkstošus dalībnieku no 69 pasaules valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu