Hamiltons iegūst F-1 čempiontitulu (33)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

F-1 pasaules čempionāta pēdējā, 18.posma - Brazīlijas "Grand Prix" izcīņas sacensībās piekto vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes", kuram ar to pietika, lai kļūtu par 2008.gada čempionu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja "Ferrari" komandas brazīliešu braucējs Felipe Masa, kas čempionāta kopvērtējumā ieņēma otro vietu, no Hamiltona atpaliekot par vienu punktu. Hamiltons no Masas šīsdienas sacīkstēs atpalika par 38,907 sekundēm.

2008. gada 2. novembris, Riodežaneiro. Pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes".
2008. gada 2. novembris, Riodežaneiro. Pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes". Foto: EPA/AFI

Lai kļūtu par pasaules čempionu, Hamiltonam Brazīlijas "Grand Prix" izcīņā svētdien pietika finišēt vismaz piektajā vietā, ko pilots arī izdarīja. Pasaules čempionātu Hamiltons noslēdza ar 99 punktiem, bet Masa izcīnīja 98 punktus.

Šīsdienas sacīksti gan Masa, gan Hamiltons veica pārliecinoši - Masa turējās pirmajā vietā, savukārt Hamiltons liekāko daļu sacīkstes brauca ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Piecus apļus pirms finiša sāka līt lietus, kas pilotiem masveidā lika doties boksos un mainīt riepas. Hamiltons pēc boksu apmeklējuma trasē atgriezās piektajā vietā, bet ceturtajā vietā bija izvirzījies "Toyota" komandas pilots Timo Gloks, kurš neizšķīrās par riepu nomaiņu.

Divus apļus pirms sacensību noslēguma Hamiltonu izdevās apsteigt Sebastjanam Fetelam no "Torro Rosso" vienības, līdz ar to viņš atkrita uz sesto pozīciju, kas pēc uzvaras sacīkstē čempiona titulu ļautu izcīnīt Masam.

Masa arī finišēja pirmais, tomēr pēdējā aplī Hamiltonam izdevās apsteigt Gloku, kurš savu pozīciju zaudēja nenomainīto riepu dēļ, līdz ar to tieši Hamiltons kļuva par šīs sezonas F-1 čempionu.

Otro vietu Brazīlijas "Grand Prix" izcīnīja "Renault" komandas pilots Fernando Alonso, kurš no Masas atpalika par 13,298 sekundēm, bet trešais bija Masas komandas biedrs Kimi Raikonens, kurš uzvarētājam zaudēja 16,235 sekundes.

Izcīnītā trešā vieta Raikonenam nodrošināja arī trešo vietu kopvērtējumā. Līdz šim tajā atradās Roberts Kubica no "BMW-Sauber" vienības, kurš šodien finišēja 11.vietā, līdz ar to čempionāta noslēgumā gan Raikonenam, gan Kubicam bija vienāds punktu skaits (75). Augstāku vietu kopvērtējuma noslēgumā ieņēma Raikonens, jo šosezon bija izcīnījis uzvaru divās sacīkstēs, bet Kubica - vienā sacīkstē.

Konstruktoru kausa izcīņā triumfēja "Ferrari" komanda, kas izcīnīja 172 punktus. Otro vietu ar 151 punktu ieņēma "McLaren-Mercedes", bet trešo ar 135 punktiem - "BMW-Sauber".

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu