''Latvijas Gada balvā sportā'' piedalīsies Kaupers, Šimkus, Grigorjana (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 23.decembrī, ''Latvijas Gada balvas sportā'' pasniegšanas ceremonijā uzstāsies slavenā operdziedātāja Asmika Grigorjana, bet balvas sportistiem pasniegs pianists Vestards Šimkus, LR prezidents Valdis Zatlers, mūziķis Renārs Kaupers un citas sabiedriskās dzīves autoritātes, informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Šogad apbalvošanas ceremonijas režijā valdīs ideja par sporta un mākslas mijiedarbību. To realizēs kino, teātra un operas režisors, vietēju un starptautisku balvu ieguvējs Viesturs Kairišs. Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremoniju vadīs televīzijas sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un Latvijā labi pazīstama teātra māksliniece, kuras vārds tiek turēts noslēpumā.

Pasākumā piedalīsies simfoniskais orķestris, operdziedātāja Asmika Grigorjana un uzlecošās starptautiskās zvaigznes - diriģenta Aināra Rubiķa vadībā. Scenogrāfiju veido vairāku Lielā Kristapa balvu laureāts Edmunds Jansons.

"Veidojot režiju ceremonijai, pielīdzināšu augstākos sasniegumus sportā sasniegumiem mākslā un kultūrā. Manā skatījumā, augstākā līmeņa panākumi sportā ir vispārcilvēciski un vieno visus, paverot žanra robežas," savu ideju ceremonijas režijā skaidro režisors Viesturs Kairišs.

Tiešraides laikā (plkst. 21.15 LTV1) arī skatītājiem būs iespēja telefonbalsojumā noteikt savu simpātiju un lemt par ''Latvijas populārākā sportista/-es" balvas ieguvēju. Tāpēc aicinām sporta līdzjutējus būt aktīviem un atbalstīt savus favorītus balsojumu cīņā.

Balsojuma finālā LTV ēterā iekļūs tie trīs sportisti, kuri līdz 2010. gada 21.decembrim būs savākuši vislielāko līdzjutēju balsu skaitu. Nominācijā Latvijas populārākais sportists/-te visvairāk balsis līdz šim saņēmuši sportisti: Māris Štrombergs (bmx), Martins Dukurs (skeletons) un Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols). Balsojums vēl turpinās, un iespējas izvirzīties vadībā ir arī citiem sportistiem.

Šogad metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas - piramīdas tiks pasniegtas 13 nominācijās: Labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists vai sportiste, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas sporta spēļu komanda, Labākā Latvijas ekipāža vai komanda, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada sporta notikums Latvijā, Paraugs sportā, Gada sporta skolotājs, Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva, Mūža ieguldījums Latvijas sportā un Latvijas populārākais sportists.

Ceremonijā pasniegs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas speciālbalvu par ilggadīgu jaunatnes sporta atbalstu un Latvijas Televīzijas 7.kanāla redakcijas speciālbalvu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu