Balva Uļai - par mūža ieguldījumu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien paziņoti visi "Latvijas Gada balva sportā 2007" nomināciju pretendenti un tapa zināms, ka par mūža ieguldījumu "Latvijas Gada balvu sportā 2007" saņems leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova, otrdien paziņots nomināciju pretendentu pasludināšanā.

Balvai par mūža ieguldījumu Latvijas Sporta federāciju padome izvirzīja basketbolisti Uļjanu Semjonovu, kas ir viena no leģendārākajām Latvijas sporta personībām. Gandrīz visu savu profesionālo karjeru viņa aizvadīja Rīgas TTT komandā, kuras sastāvā 15 reizes izcīnīja uzvaras Padomju Savienības čempionātā, kā arī 11 reizes kopā ar komandu triumfēja Eiropas kausa basketbolā izcīņā.

Basketbolistes kontā ir arī trīs pasaules, desmit Eiropas un divas olimpiskās zelta medaļas. Viņa uzņemta Pasaules basketbola slavas zālēs ASV - Springsfīldā un Nešvilā, bet šogad arī FIBA Slavas zālē Spānijā. Kopš 1991. gada Semjonova vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu.

1993. gadā dibināta Uļas kausa izcīņa meiteņu komandām basketbolā, kas notiek katru gadu.

2005. gadā, kad gada balva pasniegta pirmo reizi, par mūža ieguldījumu apbalvojumu saņēma šķēpmetēju treneris Valentīns Mazzālītis, bet pagājušajā gadā - hokeja ārsts Jānis Kvēps.

"Latvijas Gada balva sportā 2007" nominācijai "Labākais Latvijas sportists" izvirzīts basketbolists Andris Biedriņš, tenisists Ernests Gulbis, hokejists Kārlis Skrastiņš, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis.

Nominācijai labākā Latvijas sportiste izvirzīta daudzcīņniece Aiga Grabuste, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma, vieglatlēte Jeļena Prokopčuka, modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Uz titulu labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e pretendē ūdensmotosportists Uģis Gross, motokrosisti Kristers Serģis/Kaspars Stupelis, autosportists Haralds Šlēgelmilhs, autosportiste Karlīna Štāle un motosportists Jānis Vinters.

Uz titulu "Labākais Latvijas treneris" pretendē svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs, Latvijas vadošo šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka, Latvijas futbola izlases treneris Aleksandrs Starkovs, Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš un Latvijas hokeja izlases treneris Oļegs Znaroks.

Nominācijai "Labākā Latvijas komanda" izvirzīta Latvijas U-18 basketbola izlase, Latvijas sieviešu basketbola izlase un "ASK Rīga" basketbola komanda, kā arī Jāņa Miņina bobsleja četrinieks ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Aināru Podnieku un Reini Rozīti un Latvijas tenisa komanda Deivisa kausa izcīņā.

Uz titulu "Gada uzlecošā zvaigzne" pretendē basketbolists Dairis Bertāns, vieglatlēte Daniela Fetcere, Grabuste, tenisiste Anastasija Sevastova un Šlēgelmilhs.

Nominācijai "Gada sporta notikums Latvijā" izvirzīti SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālčetrinieka turnīrs, Deivisa kausa izcīņas tenisā spēles Jūrmalā, Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā, ULEB kausa izcīņas atklāšanas spēle, kā arī Pasaules kausa izcīņas posms spīdvejā.

Uz titulu "Gada ieguldījums Latvijas sportā" pretendē Biedriņš, Gulbis, Jeļena un Aleksandrs Prokopčuki, Skrastiņš un sieviešu basketbola izlase.

Nominācijai "Par cīņas gribu" izvirzīta "Ventspils" futbola komanda, sieviešu basketbola izlase un hokejists Sandis Ozoliņš.

Nominācijai "Godīga cīņa" izvirzīts futbola klubs "Olimps", kura prezidents Raimonds Laizāns uzdrīkstējās runāt par korupciju sportā, Skrastiņš, kā arī Sandris Šika, kurš nefinišēja Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā, lai glābtu sava zirga dzīvību.

Nominācijā "Paraugs sportā" pretendentus izvirzīja Latvijas Olimpiskā komiteja, olimpiešu klubs un atlētu komisija. Šī balva pienāksies sportistam, kurš ar cīņas sparu un neatlaidību ir kļuvis par paraugu jaunajiem talantiem sportā. Uz nomināciju pretendē BMX riteņbraucējs un treneris Ivo Lakučs, soļotājs, treneris un sacensību organizators Modris Liepiņš, kā arī džudists Vsevolods Zeļonijs.

Jau iepriekš bija zināms, ka uz titulu "Gada sporta skolotājs" pretendē Agris Sprincis no Dauguļu speciālās internātpamatskolas, Daiga Gabrūna no Rucavas pamatskolas, Dzintra Freimane no Vilgāles pamatskolas, Georgijs Sidorovs no Rīgas 86.vidusskolas, Ingrīda Slaktere no Bauskas 1. vidusskolas, Ivars Caune no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Jānis Zakarītis no Balvu pilsētas ģimnāzijas, kā arī Tija Tripāne no Rīgas 41. vidusskolas.

Savukārt nominācijā "Sports visiem - populārākais sporta veids ikvienam Latvijas iedzīvotājam" līdz 14. decembrim turpinās balsojums portālā "www.olimpiade.lv".

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27. decembrī "Arēnā Rīga", bet Latvijas Televīzijas 1. kanālā to rādīs 29. decembrī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu