35 000 skrējēju piedalās Rīgas maratonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas galvaspilsētas centrā šodien tiek aizvadīts tradicionālais «Lattelecom» Rīgas maratons, kurā piedalās vairāki tūkstoši skrējēju.

Maratona un pusmaratona dalībnieki 11.novembra krastmalā startēs plkst.8.30, desmit kilometru distanci skrējēji uzsāks plkst.12.30, bet pusotru stundu vēlāk trasē dosies dalībnieki, kas skries sešus kilometrus.

Pasākums sākās jau sestdien, kad piecās distancēs notika «Rimi bērnu dienas» skrējiens un arī 3,6 kilometrus garais «Ģimeņu skrējiens».

Rīgas maratons norisinās jau 26. reizi. Šogad sacensībās piedalās vairāk nekā 30 000 dalībnieku no 65 valstīm. Pērn Rīgas maratons pulcēja 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm.

Maratona distancē sievietēm startēs Latvijas skrējēja Anita Kažemāka, kura cīnīsies par Riodežaneiro olimpisko spēļu ceļazīmi. Skrējēja olimpiskajām spēlēm cer kvalificēties, «Lattelecom» Rīgas maratona 42 kilometru un 195 metru distanci veicot ātrāk par divām stundām un 45 minūtēm, kas ir olimpiskais kvalifikācijas normatīvs sievietēm. Sacensībās startēs arī pagājušā gada «Lattelecom» Rīgas maratona čempione Eseta Mesereta no Etiopijas.

Savukārt maratonā vīriešiem Latviju pārstāvēs Jānis Višķers, kurš tāpat kā Kažemāka cīnīsies par Riodežaneiro olimpisko ceļazīmi, cenšoties distanci veikt ātrāk par divām stundām un 19 minūtēm, kas ir kvalifikācijas normatīvs vīriešiem.

Cīņa par trases rekordu un medaļām vīriešu konkurencē gaidāma īpaši sīva, jo Rīgas ielās startēs vismaz 15 augstākā līmeņa maratonisti no Etiopijas, Kenijas un citām skriešanas lielvalstīm. Sacensībās startēs arī pagājušā gada «Lattelecom» Rīgas maratona otrās vietas ieguvējs etiopietis Bejene Soboka.

Latvijas titulētā skrējēja Jeļena Prokopčuka jau piekto gadu pēc kārtas Rīgas maratonā centīsies aizstāvēt pusmaratona čempiones titulu. Sportistei šis būs viens no gatavošanās posmiem Riodežaneiro olimpisko spēļu maratonam.

Kopā ar Prokopčuku pusmaratonu Rīgā skries arī Ilona Marhele, kura arī kvalificējusies Riodežaneiro olimpisko spēļu maratona sacensībām. Viņām konkurenci veidos Lietuvas pārstāve Rasa Drazdauskaite, vairāku olimpisko spēļu dalībniece un 2015.gada «Lattelecom» Rīgas pusmaratona vicečempione.

Savukārt pusmaratona distancē vīriešiem jaunu Latvijas rekordu centīsies uzstādīt cits Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Valērijs Žolnerovičs. 2011.gadā Lisabonā viņa paša sasniegtais Latvijas pusmaratona rekords ir stunda, četras minūtes un 43 sekundes.

Kopā ar ārzemju sportistiem Latvijas vadošie skrējēji Rīgas maratonā cīnīsies par daļu no 45 000 eiro lielā balvu fonda. Turklāt atsevišķs 19 000 eiro balvu fonds izdalīts tieši Latvijas maratonistu atbalstam.

Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi («Bronze Label»). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra «NECom».

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa «Nordea» vārdu, taču trešo gadu maratona ģenerālsponsors ir «Lattelecom», kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu