Florbola valstsvienība pārliecinoši uzvar Kanādu un iekļūst 1/4 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Miina Anahita, IFF

Latvijas vīriešu florbola izlase Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta spēlē par vietu ceturtdaļfinālā jeb «play-off» kārtas mačā trešdien ar rezultātu 10:2 (0:0, 4:1, 6:1) pārliecinoši pieveica Kanādu.

Kaut vēl 30. minūtes ievadā Latvija atradās iedzinējos ar 0:1, cīņas otrajā daļā pretinieku pretestība tika salauzta.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Artūrs Jurševskis, bet rezultatīvākais ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm bija Atis Blinds. Tāpat pa vieniem vārtiem guva arī Artis Savins, Aigars Belasovs, Juris Gribusts, Morics Krūmiņš, Atis Stepāns, Oskars Fīrmanis un Artis Raitums.

Spēles pirmajās minūtēs samērā negaidīti bīstamāk uzbruka tieši Kanādas izlase. Kaut trešdaļas vidū tika pārņemta iniciatīva, pirmās trešdaļas priekšpēdējā minūtē Latvijas vārtus glāba vien pārliktnis, bet pēdējā minūtē kanādieši arī ieguva vairākumu. Pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī netika atklāts.

Jau mazākuma laikā bīstamāk pat uzbruka Latvijas izlase, bet drīz vien pati ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Arī šajās divās minūtēs rezultāts nemainījās, tomēr drīz pēc tam Kanāda ar precīzu tālmetienu tomēr guva pirmos vārtus. Rezultātu Latvija beidzot atklāja trešdaļas vidū, kad vairākuma laikā ar netveramu metienu izcēlās Savins, panākot izlīdzinājumu 1:1.

Vadību Latvija ieguva jau pēc nepilnas pusotras minūtes, kad vēl vienu tālmetienu realizēja Belasovs, panākot 2:1. Pirmajos divos vārtu guvumos rezultatīvi piespēlēja pieredzējušais Atis Blinds, vēl divas ar pusi minūtes vēlāk pēc standartsituācijas vārtus guva arī viņš pats, izvirzot Latviju vadībā ar 3:1. Trešdaļas beigās, spēlējot mazākumā, Latvijai Gribusts panāca arī 4:1.

Trešās trešdaļas otrajā minūtē precīzs bija Morics Krūmiņš, bet pēc tam Latvija izcēlās vēl vairākas reizes, tiekot pie droša panākuma.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Atis Blinds.

Līdz ar to piektdien plkst.20 Latvija sacensību ceturtdaļfinālā tiksies ar Šveici, kas pēdējos astoņos pasaules čempionātos spēlējusi pusfinālā, vienu reizi izcīnot otro vietu, bet piecreiz finišējot kā trešā.

Latvija pirms tam izcīnīja trešo vietu A apakšgrupā, kad sākotnēji ar 2:11 piekāpās turnīra saimniecei Zviedrijai, kas ir pašreizējā pasaules čempione, bet vēlāk ar 1:7 piekāpās pašreizējai pasaules vicečempionei Somijai. Grupas noslēdzošajā mačā Latvija ar rezultātu 5:3 pieveica Vāciju, revanšējoties par iepriekšējā čempionātā ciesto neveiksmi.

Tikmēr Kanāda ierindojās D apakšgrupas otrajā pozīcijā, kopvērtējumā piekāpjoties Dānijai, bet apsteidzot Austrāliju un Krieviju. Turnīrā kanādieši ar 2:7 zaudēja Dānijai, ar 7:1 sagrāva Austrāliju un ar 9:8 smagā cīņā uzvarēja Krieviju.

Ja Latvijas izlase pasaules rangā ieņem sesto vietu, Kanāda tajā atrodama 11.pozīcijā.

Pirmo reizi arī vīriešu čempionātā tiek izmantota tā pati izspēles sistēma, kuru lietoja jau iepriekšējā sieviešu čempionātā, - 16 komandas grupās bija sadalītas, ņemot vērā pasaules rangu. Pēc grupu turnīra A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Pirms čempionāta Latvijas Florbola savienība izteicās, ka būs apmierināta, ja izlase spēs iekļūt šā turnīra labāko komandu piecniekā.

Latvijas izlase piedalījusies visos deviņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, trīs reizes izcīnot piekto vietu.

Izlasi čempionātā pārstāv astoņi valsts čempionvienības «Cēsu alus»/«Lekrings» spēlētāji, četri spēlētāji no «Mogo-RTU»/«Rockets» vienības, divi no «Valmiera»/ViA komandas, bet pa vienam no Stalbes «Pārgaujas», «Lielvārdes», «Ulbrokas»/FS «Masters» un Kocēnu «Rubenes». Vēl divi sportisti - Morics Krūmiņš un Artis Raitums - spēlē Somijas klubos.

Savukārt rezervisti, kuri traumas vai slimības gadījumā drīkstēs aizstāt kādu no nosauktā divdesmitnieka, ir vārtsargs Kristiāns Ķīlis («Talsi»/«Triobet»), aizsargs Mārtiņš Broks («Valmiera»/ViA) un uzbrucējs Edžus Ceriņš («Ulbroka»/FS «Masters»).

Astoņas translācijas no šā gada pasaules čempionāta nodrošina Latvijas Televīzija (LTV), pārraidot visas Latvijas izlases spēles grupu turnīrā, ceturtdaļfināla spēli, abas pusfināla cīņas un abus mačus par medaļām.

Latvijas izlase vietu pasaules čempionātā sev nodrošināja, janvārī un februārī Valmierā notikušajā kvalifikācijas turnīrā izcīnot otro vietu.

2016.gada pasaules čempionāts vīriešiem tiks aizvadīts Latvijā. Izceļams, ka šā fakta dēļ pirmoreiz vēsturē kvalifikācijas sacensībās nākamajam čempionātam piedalīsies visas četras pasaules vadošās izlases - Somija, Zviedrija, Čehija un Šveice.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Andis Blinds (RTU/«Inspecta»), Normunds Krūmiņš («Cēsu alus»/«Lekrings»).

Aizsargi: Ingus Laiviņš, Andris Malkavs, Jānis Rajeckis (visi - «Cēsu alus»/«Lekrings»), Morics Krūmiņš («Nokian KrP», Somija), Oskars Fīrmanis (Mogo-RTU/Rockets), Gatis Liepiņš, Aigars Belasovs (abi - «Valmiera»/ViA), Ivo Balodis (Stalbes «Pārgauja»).

Uzbrucēji: Ainārs Juškēvičs («Ulbroka»/FS «Masters»), Artis Raitums (TPS,Somija), Mārtiņš Rajeckis, Aleksandrs Abramovs, Andris Rajeckis, Artūrs Jurševskis (visi - «Cēsu alus»/«Lekrings»), Artis Savins («Lielvārde»), Atis Blinds, Juris Gribusts (abi - Mogo-RTU/Rockets), Atis Stepāns (Kocēnu «Rubene»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu