FIFA drīzumā plāno ieviest vārtu līnijas tehnoloģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) drīzumā plāno ieviest vārtu līnijas tehnoloģiju, lai noteiktu, vai bumba šķērsojusi vārtu līniju, un lai izvairītos no tiesnešu kļūdām.

Kamēr Itālijas laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" FIFA prezidents Zeps Blaters izteicies, ka tehnoloģijas ieviešana ir tikai laika jautājums, spāņu laikrakstam "El Mundo Deportivo" Blaters ar pārliecību paziņoja, ka tehnoloģija pilnīgi noteikti darbosies arī 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra laikā.

"Tas noteikti notiks. Pašlaik veicam nepieciešamās pārbaudes un eksperimentus, bet par turpmāko šīs lietas attīstību tiks lemts martā," izteicās Blaters. "FIFA šo ieceri pilnībā atbalsta, taču visiem jāparūpējas, lai tā strādā uzreiz, ir uzticama un nav pārāk sarežģīta."

"Mēs to izdarīsim. FIFA vairs nevar atļauties to, kas notika Pasaules kausa izcīņā DĀR, kad bumba par 70 centimetriem bija šķērsojusi līniju, bet vārtu guvums netiks ieskaitīts," Blaters atsaucās uz aizvadītā gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla maču, kurā Vācijas izlase ar 4:1 pārspēja Angliju.

Šī mača galvenais tiesnesis Horhe Larionda pirmajā puslaikā kļūdaini neieskaitīja angļa Frenka Lemparda gūtos vārtus. Pēc Lemparda sitiena bumba vispirms atsitās pret vārtu pārliktni un pilnībā šķērsoja vārtu līniju. Tobrīd rezultāts būtu kļuvis 2:2.

"Taču lietas nedrīkst sarežģīt. Futbols ir tik populārs tieši savas vienkāršības dēļ, pat bērni zina spēles noteikumus," piebilda FIFA prezidents. "Iedomājieties, ja mēs rīkotos tāpat kā hokejā vai volejbolā, kur noteikumi mainās katru gadu."

FIFA pārraudzībā iepriekš notika deviņu dažādu tehnoloģiju testēšana, bet par iedarbīgām Blaters nosaucis divas.

Pēc pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas daudzi vēlas, lai futbolā ieviestu tehnoloģijas, kas palīdzētu tiesnešiem pieņemt pareizus lēmumus. Dažādas tehnoloģijas veiksmīgi darbojas tādos sporta veidos kā krikets un teniss.

Iepriekš Blaters ilgāku laiku bija pret tehnoloģiju ieviešanu futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu