Eiropas čempionāts basketbolā U-20 komandām 2008.gadā notiks Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008.gadā Eiropas čempionāts basketbolā U-20 jauniešiem no 1. līdz 10. augustam notiks Rīgā, informēja Latvijas Basketbola savienības preses dienests.

Eiropas vīriešu basketbolā šis ir otrs nozīmīgākais valstsvienību turnīrs tūlīt aiz vīriešu nacionālo izlašu čempionāta. Līdz ar to gadā, kad nenotiek Eiropas čempionāti pieaugušajiem, šīm sacensībām tiks pievērsta vēl lielāka uzmanība.

Sākotnēji tika izskatīta iespēja rīkot čempionātu Ventspilī, tomēr, izvērtējot tehniskās iespējas (spēļu zāles, viesnīcas), tika secināts, ka ar Ventspils resursiem šajā gadījumā būtu par maz.

Eiropas čempionāts notiks "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā sporta centrā, līdz ar to līdzjutēji viegli varēs sekot līdzi visām čempionāta spēlēm. Pašai "Arēnai Rīga" šis būs labs ģenerālmēģinājums pirms 2009.gada Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīra.

Pateicoties Rīgas domes atbalstam, sacensību rīkošana galvaspilsētā būs iespējama augstākajā līmenī. LBS iniciatīvu atbalstījusi arī Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), jo apmeklētības un sacensību atspoguļojuma ziņā Rīgai esot priekšrocības.

Čempionātā kopumā piedalīsies 16 labākās Eiropas komandas, kuru sastāvā būs spēlētāji, kas ir nākamie kandidāti uz iekļūšanu savu valstu pieaugušo izlasēs. Latvijas līdzjutēji varēs vērtēt arī mūsu jauniešu spēli pret nākamajām Eiropas zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu