Tiks pasniegta Samsung Gada balva paralimpiskajā sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Paralimpiskā komiteja nosauca 12 nominācijas, kurās tiks pasniegta Samsung Gada balva paralimpiskajā sportā par izciliem sportiskajiem sasniegumiem aizvadītajā gadā.

Jau otro gadu tiks godināti labākie invalīdu sporta pārstāvji aizvadītajā gadā. Šis gads ir īpašs, jo šogad Latvijas paralimpieši aizstāvēja Latvijas vārdu ne tikai vietējās sacensībās, bet arī Paralimpiskajās sporta spēlēs Pekinā. Latvijas delegācija bija pārstāvēta kuplā skaitā - uz Pekinu kopumā devās 17 sportisti un 11 Latvijas Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāvji. Paralimpiskajās spēlēs tika gūtas vairākas nozīmīgas uzvaras - Aigara Apiņa izcīnītais paralimpiskā čempiona tituls diska mešanā un sudraba godalga lodes grūšanā, kā arī Edgara Berga sudraba medaļa lodes grūšanā. Kopumā tika parādīts labs sniegums, kas ļāva Latvijas vienībai ieņemt 79. vietu 147. valstu konkurencē.

„Šis gads ir bijis notikumiem bagāts un ir prasījis ne mazums pūļu, lai mērotos spēkiem ar pasaulē labākajiem paralimpisko sporta veidu pārstāvjiem. Tāpēc ir liels prieks redzēt, ka Latvijā atdzimst, attīstās un galvenais - pieaug dalībnieku skaits tādos sporta veidos kā peldēšana, boccia, jāšanas sports, galda teniss un adaptīvā airēšana. Galvenais, lai cilvēki ar invaliditāti izrautos no savu kompleksu mūriem un sportotu kopā ar pārējo Latvijas sabiedrību,” stāsta Valdis Nagobads, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidents.

„Mēs vēlamies visiem sporta līdzjutējiem atgādināt, ka šogad ir ne tikai vienas olimpiskās spēles, bet gan veselas divas. Latvijas Paralimpiskā komiteja un tās pārstāvētie sportisti ir paveikuši lielisku darbu, organizējot dažādas sacensības un pierādot savu konkurētspēju ar lielāko valstu komandām. Mēs patiešām ceram, ka ar laiku Latvijas sabiedrība spēs pazīt un atbilstoši godināt arī paralimpisko sporta veidu pārstāvjus,” skaidro Mr. Suk Il Lim Samsung Electronics Baltics ģenerāldirektors.

Latvijas Paralimpiskā komiteja Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā pasniegs izcilākajiem sportistiem 12 kategorijās

1. Gada notikums 2. Par cīņas gribu 3. Gada debitants 4. Par ieguldījumu invalīdu sportā 5. Gada sporta klubs 6. Gada treneris 7. Gada sporta skolotājs 8. Gada komanda 9. Aktīvākā sporta federācija 10. Gada sportiste 11. Gada sportists 12. Gada sporta veids

No 28. oktobra līdz 4. novembrim portālā eSports.lv būs pieejams katra nominanta apraksts, un ikvienam ir iespēja izvēlēties savu favorītu nominācijā "Par cīņas gribu", nobalsojot sadaļā "Aptaujas".

Aizvadītā gada ievērojamākie sasniegumi:

Latvijas sportisti godam pārstāvēja mūsu valsti starptautiskās sacensībās, kā arī organizēja gan Latvijas čempionātus, gan starptautiskos turnīros.

Neskaitot veiksmīgo dalību Paralimpiskajās spēlēs, Latvijas Invalīdu sporta federācija šogad organizēja ziemas un vasaras Latvijas čempionātus vieglatlētikā, kā arī 25. starptautisko atklāto Rīgas čempionātu, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma, pateicoties augstajam sacensību organizācijas līmenim, piesaistīja vieglatlētus arī no ārvalstīm. Gatavojoties Paralimpiskajām spēlēm, Latvijas sportisti ar panākumiem ir piedalījušies Vācijas un Lielbritānijas atklātajos čempionātos.

Savu lielisko sagatavotību parādīja Latvijas izlase stājhokejā, kas Pasaules čempionātā ASV izcīnīja trešo vietu. Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlases augstākais sasniegums šogad bija dalība Paralimpiskajās spēlēs, kur tika izcīnīta 7. vieta. Cīņā par Paralimpisko spēļu ceļazīmi tika pārspētas Krievijas un Vācijas izlase. Tas ir pirmais gadījums, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, kad Latvijas sporta spēļu komanda iegūst ceļazīmi uz Paralimpiskajām spēlēm. Sieviešu izlase piedalījās pirmā Pasaules starpkontinentālā kausa izcīņā Ēģiptē, kā arī starptautiskos turnīros Nīderlandē, Somijā, Lietuvā, Krievijā un treniņnometnē Ukrainā.

Latvijas ratiņbasketbola čempionātā piedalījās sešas komandas un turnīrs norisinājās astoņās Latvijas pilsētās, tādējādi popularizējot visiecienītāko invalīdu sporta spēļu veidu. Latvijas izlase piedalījās arī starptautiskās sacensībās – Eiropas kausa izcīņā Beļģijā, turnīros Krievijā, Lietuvā un Spānijā. Šosezon Itālijas profesionālajos ratiņbasketbola klubos sezonu sāks jau pieci Latvijas sportisti.

Latvijas pauerliftinga pārstāvis Aigars Višņevskis Paralimpiskajās spēlēs izcīnīja 9. vietu, kā arī regulāri piedalījās Latvijā rīkotajās sacensībās.

Baltijas valstu vienīgais sportists loka šaušanā Gints Jonasts gada garumā vienlīdzīgi mērojās spēkiem ar šā sporta veida pārstāvjiem meistaru grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu