"Barons/LMT" kapitulē arī Maskavas apgabalā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

FIBA Eiropas kausa izcīņas ceturtās kārtas spēlē Latvijas vicečempioni "Barons"/LMT ar rezultātu 61:80 piekāpās Maskavas apgabala "Dinamo" komandai.

Rezultatīvākais "Barons"/LMT rindās ir Edgars Jeromanovs, kurš guva 17 punktus. Jevgeņijam Kosuškinam astoņi punkti, Māris Gulbis, Kaspars Bērziņš un Mārtiņš Skirmants guva pa septiņiem punktiem, Kērtiss Māršals - sešus, Mārtiņš Kravčenko - piecus, bet Gedemins Maceina - četrus punktus. Savukārt "Dinamo" labā Nikolajs Padiuss guva 18 punktus, bet Džošuā Deiviss - 17 punktus.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki. Pēc Džošuā Deivisa gūtajiem punktiem "Dinamo" izvirzījās vadībā ar rezultātu 5:0. Kādu laiku "Dinamo" vēl noturējās vadībā, tomēr perioda vidū pēc diviem Skirmanta precīziem soda metieniem rezultāts tika izlīdzināts - 7:7. Turpmāk pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet "Barons"/LMT nespēja izvirzīties vadībā. Pēc desmit minūtēm rezultāts bija nelabvēlīgs Latvijas vicečempioniem 15:17, bet Deivisa kontā bija jau deviņi punkti.

Otrā ceturtdaļa sākās ar abpusēji veiksmīgiem uzbrukumiem, bet ceturtdaļas vidū pēc Jeromanova divpunktu metiena vadību pirmo reizi ieguva "Barons"/LMT - 26:25. Uzreiz gan Audriuss Gedraitis atbildēja ar precīzu trīspunktu metienu, atkal izvirzot vadībā "Dinamo". Turpinājumā veiksmīgāk nospēlēja "Dinamo", un pēc precīza Deivisa trīspunktu metiena viņu pārsvars sasniedza jau sešus punktus - 33:27, bet līdz puslaika beigām mājinieki savu pārsvaru palielināja arī līdz astoņiem punktiem - 37:29.

Trešo ceturtdaļu ar četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem atkal veiksmīgi iesāka "Dinamo" - 41:29. Uz to gan ar veiksmīgu trīspunktu metienu atbildēja Jeromanovs, tomēr pēc brīža trīspunktu metienu realizēja arī Roderiks Bleknijs - 44:32 "Dinamo" labā. Nākamos sešus punktus guva Latvijas vicečempioni, tomēr vairāk par astoņiem punktiem "Dinamo" neļāva viņiem pietuvoties. Divus punktus guva Giedrus Gusts, divus Deiviss, trīs - Sergejs Demeškins, un mājinieki noturēja desmit punktu pārsvaru - 51:41, bet ceturtdaļas noslēgumā palielināja vēl par vienu punktu - 54:43.

Pēdējo ceturtdaļu veiksmīgi sāka "Barons"/LMT. Piecus punktus guva Kravčenko, pa diviem Gulbis un Kosuškins un rezultāts vairs tikai -5 - 51:56. Uz to gan ar precīzu trīspunktu metienu veiksmīgi atbildēja Nikolajs Padiuss un atkal tika panākts astoņu punktu pārsvars "Dinamo" - 58:51. Gulbis guva divus punktus, bet Padiuss realizēja vēl vienu trīspunktu metienu un rezultāts 61:53. Turpmākie Kosuškina, Jeromanova un Kravčenko trīspunktu metieni bija neprecīzi, bet "Dinamo" palielināja savu pārsvaru jau līdz 74:53, pilnībā izgaisinot visas šaubas par spēles uzvarētāju. Tikai tad punktus spēja gūt "Barons"/LMT spēles rezultatīvākais basketbolists Jeromanovs, panākot 56:74, bet spēle noslēdzās ar rezultātu 61:80 un "Barons"/LMT piedzīvoja ceturto zaudējumu turnīra četrās spēlēs.

Abu komandu pirmajā spēlē Rīgā "Barons"/LMT cieta sagrāvi ar 54:76. Pēc tam Latvijas vicečempioni piedzīvoja vēl divus zaudējumus - savā laukumā ar 60:74 piekāpās Beļģijas komandai "Spirou Charleroi", bet viesos ar 76:79 atzina Ukrainas kluba Južnijas "Himik" pārākumu.

"Dinamo" pēc uzvaras pār "Barons"/LMT ar 91:75 pārspēja "Himik" un ar 66:61 pieveica arī "Spirou Charleroi".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu