Latvijas faniem bungu ienešana ledus arēnā rada birokrātiskas klapatas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja fani trešdien pirms pasaules čempionāta spēles ar Šveices izlasi piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, jo radās birokrātiskas problēmas ar bungu ienešanu turnīra arēnā - VTB ledus pilī.

Katrā čempionātā ir vairāk vai mazāk stingri drošības pasākumi, kas sen nevienu vairs neizbrīna. Līdzjutēji (arī žurnālisti) ar tiem rēķinās un uz spēlēm ierodas laicīgi, jo bieži vien drošības pārbaudes mēdz ievilkties, veidojot garas rindas. Maskavā drošības pārbaudes nebūt nav stingrākas kā citus gadus un noteikti ne tik drastiskas kā pirms diviem gadiem Minskā. Taču nelaime tā, ka drošības standarti, nevienam negaidot, mēdz mainīties. Tā pirmajos mačos hallē bija iespējams ienest līdzjušanai tik svarīgu atribūtu kā bungas, taču trešdien vairs nekā, sak, viss jāsaskaņo ar policiju.

Otrdien Maskavā ieradās atraktīvā Latvijas izlases atbalstītāju grupiņa no Īrijas, kura jau daudzus gadus brauc uz pasaules čempionātiem, uz kopējā fona izceļoties ar valsts karoga krāsās sašūtiem gariem mētelīšiem. Viņiem allaž ir līdzi arī vairākas bungas. Vispirms viņus no vieniem ieejas vārtiem sūtīja uz otriem, tad trešajiem, visbeidzot teritorijā, kas apjož halli, viņi tika caur fanu zonu.

Taču grūtākais tikai sekoja, jo hallē viņus ar bungām atteicās ielaist, lai ejot un visu saskaņojot ar policiju.

Savukārt tur tika paziņots: jā, saskaņošana vajadzīga, taču vismaz 15 dienas iepriekš! Ko darīt, jo bungas hallē vajag? Lai ejot pie Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pārstāvjiem, ja tie atļaušot, tad varēšot nest iekšā.

Puiši ir apņēmīgi un iet arī uz IIHF ofisu, taču tur tiek ielaistas tikai akreditētās personas. Pēc kāda brīža tomēr izdodas ofisu sazvanīt un pie faniem iznāk kāds IIHF pārstāvis, kuram par šādu problēmu ir pirmā dzirdēšana, jo iepriekš problēmu nebija. Arī IIHF vīrs atzīst, ka vietējo drošībnieku noteikumi un prasības mēdz mainīties ja ne pa stundām, tad pa dienām gan. Latvijas fani ir neatlaidīgi, un kopējām pūlēm ar IIHF pārstāvi viss beigu beigās tiek atrisināts.

Starp citu, šiem Īrijā strādājošajiem puišiem ir arī cita tradīcija, jo viņi katrā čempionātā uz savu pirmo spēli dodas nevis kā citi ar sabiedrisko transportu, bet ar glaunu limuzīnu. Tradīcijas tāpēc jau ir tradīcijas, lai tās ievērotu, un izņēmums nebija arī šis čempionāts, tāpēc trešdien netālu no halles pieripoja lepns sarkans «Porsche» markas braucamais, atvedot uz spēli septiņus fanus.

Ja kāds domā, ka tā ir baiga naudas tērēšana, tad tā īsti nav, jo par piecu stundu vizināšanos pa pilsētu katram braucējam nācās šķirties vien no 20 eiro.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu