Merzļikins: Varbūt esmu Šveicē izlutināts, bet Krievijas ēdiens man negaršo

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases lielākais atklājums šā gada pasaules čempionātā ir 22 gadus vecais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš aizvadījis divas teicamas spēles pret Zviedriju un Krieviju. Lai gan abos mačos Latvija zaudēja, jaunais talants sevi pārāk nestrostē, bet labāk pastāsta par sajūtām debijas pasaules čempionātā.

Merzļikins Krievijā ir pirmo reizi dzīvē, tāpēc ir lietas, pie kurām viņam vēl jāpierod. «Viesnīca mums ir laba, taču to nevarētu teikt par ēdināšanu. Varbūt esmu Šveicē izlutināts, taču nevaru teikt, ka man ēdiens, ko mums pasniedz viesnīcā, ļoti garšotu.

Vakar biju citā restorānā, un tur gan bija garšīgi, bet par viesnīcu neteikšu, ka tas ir labākais ēdiens, ko varam sagaidīt.

Arī ar šveiciešiem runāju par to, kā viņi te jūtas, un arī viņi nav diez ko laimīgi par to, kas mums tiek likts galdā,» smejot bilda hokejists, kurš ikdienā pārstāv Šveices klubu «Lugano», ar kuru šosezon izcīnīja vietējā čempionāta sudraba medaļas.

Merzļikins gan uzreiz uzsvēra, ka ne jau ēdienreizes ir galvenais. «Mēs šeit esam atbraukuši spēlēt hokeju. Protams, svarīgi, lai ir ērta gulta, kur atpūsties un nākamajā dienā būt gatavam trenēties vai spēlēt.

Gultas ir ērtas, man vienīgi nedaudz par īsu, jo esmu augumā tāds garāks padevies, taču izgulēties var labi un man nav par ko sūdzēties.

Viesnīcas numuriņā bezvadu internets gan ir lēns. Ātrāks tas ir lejā lobijā, taču līdz brīdim, kamēr tam nepieslēdzas trīs vai četras komandas reizē,» pasmēja vārtsargs.

Pagaidām īsti apskatīt Maskavu Merzļikinam nav bijis laika, tik vien, cik pirmdien pēc spēles ar Krieviju viņš saticies ar draugu un aizgājis vakariņās. «Mums otrdien ir tikai otrā brīvā diena, tāpēc neko daudz neesmu redzējis. Vakar gan bija daudz cilvēku ielās un bija patīkami paskatīties, kā viņi svinēja savus svētkus. Arī hallē atmosfēra bija ļoti patīkama, tādā ir prieks spēlēt,» bilda Elvis.

Tomēr primārais viņam ir hokeja spēlēšana, bet Krievijas viesmīlības baudīšana. «Cenšos visu laiku koncentrēties, un nav daudz laika priecāties, ka esmu pasaules čempionātā.

Man uz katru spēli ir jābūt gatavam par visiem 100%, jādomā par katru nākamo ripu, kas nāks uz maniem vārtiem.

Man vienīgā atpūta būs pēc pasaules čempionāta, kad uz divām nedēļām plānoju kaut kur aizbraukt un pavisam aizmirst par hokeju. Bet tagad jādara savs darbs,» atzina Merzļikins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu