Bijušie F-1 čempioni iesaka Hamiltonam saglabāt vēsu prātu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Bijušie Lielbritānijas F-1 pasaules čempioni Džekijs Stjuarts un Deimons Hils iesaka savam tautietim Lūisam Hamiltonam šā gada pasaules čempionāta pēdējos divos posmos saglabāt vēsu prātu, jo tikai tādā veidā viņš varēs saglabāt kopvērtējuma līderpozīciju.

23 gadus vecais "McLaren-Mercedes" pilots čempionāta kopvērtējumā pašlaik par pieciem punktiem apsteidz brazīlieti Felipi Masu no "Ferrari" un panākuma gadījumā var kļūt par visu laiku jaunāko šā sporta veida čempionu.

Iepriekšējā posmā Japānā, Fudzi trasē, Hamiltons neveiksmīgi aizvadīja pirmos līkumus, kuros praktiski zaudēja cerības cīnīties par punktiem sacīkstēs.

"Japānas posms demonstrēja, ka Lūiss joprojām ir ļoti jauns un šī ir tikai viņa otrā sezona F-1 čempionātā. Kaut arī interviju laikā viņš ir ļoti mierīgs, šo vēsumu viņš nespēj saglabāt sacīkstēs," teica Stjuarts. "Lūiss Hamiltons joprojām var uzvarēt F-1 čempionātā, tomēr ne tad, ja brauks tā, kā to darīja Japānā."

Abi kopvērtējuma līderi šo sezonu aizvadījuši ar mainīgām sekmēm, un Hamiltonam šobrīd kopvērtējumā ir tikai 84 punkti, bet pagājušajā gadā šajā laikā viņš bija sapelnījis 107 punktus. Jau tagad zināms, ka šā gada F-1 čempionam būs mazākais punktu skaits kopš 2003.gada, kad Mihaelam Šūmaheram čempiona titulam pietika ar 93 punktiem.

"Ja Lūiss saglabās vēsu galvu, tad viss būs kārtībā. Domāju, ka viņš savu darbu padarīs," izteicās Hils, kurš par čempionu kļuva 1996.gadā un šobrīd ir pēdējais F-1 čempions no Lielbritānijas. "Jautājums nav par viņa ātrumu vai prasmi. Viņam tikai ir jāpaliek mierīgam. Lūiss ir pārāk nepacietīgs vēlmē iegūt pirmo čempiona titulu, bet šo procesu nevar steidzināt."

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu