Čehijas hokejisti apspēlē Zviedriju un kļūst par grupas līderiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas un Somijas hokeja izlases pirmdien izcīnīja uzvaras pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra mačos.

Čehijas izlase A grupas augšgala komandu duelī atguvās no neveiksmīga pirmā perioda un ar 4:2 (0:2, 3:0, 1:0) pārspēja Zviedriju.

Pirmajā trešdaļā Čehija demonstrēja ļoti nepārliecinošu hokeju un ielaida divus vārtus, kad izcēlās Roberts Rusēns un Martins Lunberjs.

Tomēr mača turpinājumā tā ievērojami uzlaboja savu sniegumu - vispirms Davids Pastrņāks un Jans Kovāržs panāca izlīdzinājumu, bet otrās trešdaļas beigās, spēlējot mazākumā, Mihals Birners jau deva vadību Čehijai. Trešajā trešdaļā Birners panāca arī 4:2, kas Zviedrijai pēdējās piecas pamatlaika minūtes lika darboties bez vārtsarga, tomēr rezultāts šajā laikā tā arī nemainījās.

Zīmīgi, ka šajā mačā divi vārti tika gūti mazākumā, jo līdzīgi izcēlās arī Lunberjs.

Vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē pirmdien Latvija nespēja realizēt nevienu no vārtu gūšanas momentiem un ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) piekāpās sacensību saimniecei Krievijai, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Krievijas izlasē ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artemijs Panarins, bet vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja visus 27 Latvijas hokejistu metienus.

A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar astoņiem punktiem trijos mačos kļuvusi Čehija, kurai ar attiecīgi sešiem un pieciem punktiem seko Krievija un Zviedrija. Trīs punktus guvusi Dānija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Zīmīgi, ka līdere Čehija vienīgo punktu zaudējusi pret Latvijas izlasi.

Tikmēr B grupas vadošo vienību mačā Somija ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pieveica ASV.

Mača ievadā Somiju ar 2:0 vadībā izvirzīja Miko Koivu un Anti Pilstrēms. Drīz vien Frenks Vatrano vienus vārtus atguva, bet trešās trešdaļas ievadā Konors Mērfijs panāca izlīdzinājumu. Tiesa, trešās trešdaļas piektajā minūtē Leo Komarovs iemeta uzvaras vārtus Somijai un palīdzēja savai komandai gūt trešo uzvaru trijos mačos.

Vēl vienā šīs grupas spēlē pirmdien pasaules čempioni Kanādas hokejisti ar rezultātu 8:0 (1:0, 4:0, 3:0) pieveica Baltkrievijas izlasi.

Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Raiens O'Reilijs, kurš ir komandas biedrs Latvijas izlases uzbrucējam Zemgum Girgensonam Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo «Sabres». Ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mets Dušeins, savukārt ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli sevi apliecināja komandas kapteinis Korijs Perijs un Deriks Brasārs.

Vēl vārtus Kanādas izlases rindās guva arī Teilors Hols un Marks Stouns, savukārt vārtsargs Kems Telbots atvairīja visus 13 pretinieku metienus.

Kanādas izlase pirmajos trijos mačos guvusi trīs uzvaras, kopā gūstot 20 vārtus, bet Baltkrievija trijos zaudējumos jau pamanījusies ielaist 20 ripas.

B apakšgrupā līderes ar trim uzvarām trijos mačos ir Kanāda un Somija, kuras guvušas deviņus punktus. Šīm vienībām ar sešiem punktiem divos mačos seko Slovākija, ASV ir trīs punkti, Francijai divi un Vācijai viens punkts, bet Ungārija un Baltkrievija ir bez punktiem.

Latvijas izlasei otrdien gaidāma brīvdiena, bet trešdienas pēcpusdienā tā tiksies ar Šveici. Pēc tam piektdien un sestdien Latvija samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu