Alonso būs laimīgs palīdzēt Masam cīņā ar Hamiltonu (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Divkārtējais F-1 pasaules čempions Fernando Alonso pēc uzvarām pēdējos divos pasaules čempionāta posmos izteicās, ka darīs visu, lai palīdzētu "Ferrari" komandas pilotam Felipem Masam pieveikt Lūisu Hamiltonu no "McLaren-Mercedes" komandas.

"Jā, bez šaubām. Ja es varēšu, tad palīdzēšu Masam," Spānijas mediji citē 2005. un 2006.gada pasaules čempionu, kurš pārstāv "Renault" komandu.

Alonso iepriekšējo sezonu pavadīja "McLaren-Mercedes" komandā, un tās laikā viņam bija sliktas personiskās attiecības gan ar Hamiltonu, gan arī ar vienības vadību. Pēdējā laikā spāņa vārds saistīts ar iespējamo pāreju uz "Ferrari" komandu, un viņa labais sniegums arī pēdējos divos čempionāta posmos varētu sportistam palīdzēt noslēgt vienošanos ar vienību vismaz uz 2009.gadu.

27 gadus vecais Alonso pēdējos sešos posmos kopš Vācijas "Grand Prix" ir izcīnījis 35 punktus, vairāk nekā jebkurš cits sportists. Pasaules čempionāta līderi Hamiltons un Masa šajā laikā izcīnījuši attiecīgi 26 un 25 punktus.

Čempionāta kopvērtējumā pirms Ķīnas un Brazīlijas posmiem Masa no brita atpaliek par pieciem punktiem, bet 12 punktus Hamiltonam zaudē "BMW-Sauber" komandas pilots Roberts Kubica no Polijas.

"Konstruktora kausa kopvērtējumā "Renault" pašlaik ir uzreiz aiz "Ferrari" un "McLaren-Mercedes", un tas ir neticami," izteicās Alonso.

Spānis savu nepatiku par Hamiltonu izpauda arī svētdien pēc uzvaras Japānas "Grand Prix" izcīņā. Preses konferencē visiem tās dalībniekiem tika jautāts, vai bija pareizi Hamiltonam pēc incidenta pirmajā līkumā piespriest izbraukšanas cauri boksiem sodu, kas liedza britam cīnīties par punktiem. Otrajā vietā finišējušais Kubica un pašreizējais pasaules čempions Kimi Raikonens no Somijas nekavējoties neņēmās atbildēt, savukārt Alonso uzreiz atzina, ka piekrīt tiesnešiem.

"Es nezinu, ko viņš izdarīja. Bet ir labi, ka viņš tika sodīts," vēlāk žurnālistiem teica Alonso.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu