Alonso uzvar Japānas "Grand Prix" (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par F-1 pasaules čempionāta 16.posma - Japānas "Grand Prix" izcīņas - uzvarētāju svētdien kļuva divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "Renault" komandas.

Alonso šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas, jo Spānijas pilots triumfēja arī 15.posmā - Singapūras "Grand Prix" izcīņā.

Par 5,2 sekundēm šodien no uzvarētāja atpalika "BMW Sauber" komandas pilots Roberts Kubica, bet par 6,4 sekundēm - Kimi Raikonens no "Ferrari".

Japānas "Grand Prix" kvalifikācijas uzvarētājs - pašreizējais kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no "McLaren Mercedes" komandas - otrajā aplī pieļāva kļūdu cīņā ar "Ferrari" pilotu Felipi Masu, kā rezultātā bija spiests iebraukt boksos, kas nozīmēja vairāku pozīciju zaudēšanu. Sacīkstes turpinājumā gan Hamiltons, gan Masa saņēma sodu - izbraukšanu caur boksiem. Sacīkstes noslēgumā Masa ieņēma astoto vietu (46,1 sekundi aiz uzvarētāja), bet Hamiltons - 12.vietu (vienu minūti un 18,9 sekundes aiz uzvarētāja).

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divus posmus līdz čempionāta noslēgumam pirmo vietu patlaban ieņem Hamiltons, kuram ir 84 punkti. Par sešiem punktiem no viņa atpaliek Masa, bet trešajā vietā ar 72 punktiem patlaban atrodas polis Roberts Kubica no "BMW-Sauber" vienības. Ceturtajā vietā ar 63 punktiem ir Raikonens.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu