Zviedrijas hokeja izlase droši uzvar Dāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Zviedrijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta Maskavas apakšgrupas spēlē ar rezultātu 5:2 (0:1, 4:0, 1:1) pārspēja Dāniju.

Pēc nepārliecinoši aizvadīta čempionāta pirmā mača, kurā ar 2:1 tikai pagarinājumā tika pārspēta Latvija, arī otro spēli Zviedrija iesāka neveiksmīgi un ielaida pirmos vārtus, kad izcēlās Nikolajs Ēlers.

Tomēr otrajā trešdaļā Zviedrija salauza dāņu pretestību un kopā mačā iemeta pretiniekiem piecus vārtus, divreiz izceļoties Mīkaelam Baklundam, bet pa reizei - Robertam Rusēnam, Magnusam Nīgrēnam un Gustavam Nīkvistam.

Otros vārtus dāņi iemeta vien sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, atzīmējoties Jesperam Jensenam.

Pirms tam citā A grupas spēlē svētdien Norvēģijas izlase ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Šveici, vēl vairāk saasinot situāciju A apakšgrupā, kurā sacenšas arī Latvija.

Savukārt vēl vienā spēlē Krievija ļoti grūtā cīņā ar rezultātu 6:4 (3:3, 1:0, 2:1) pieveica Kazahstānu un tika pie pirmā panākuma sacensībās. Iesildoties pirmdien gaidāmajam mačam ar Latvijas izlasi, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija potenciālo apakšgrupas pastarīti Kazahstānu salauza vien trešajā trešdaļā.

Latvija pirmajās divās spēlēs tikusi pie diviem punktiem - ar 1:2 pagarinājumā piekāpusies Zviedrijai un ar 3:4 pēcspēles metienos Čehijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar pieciem punktiem divos mačos ir Čehija un Zviedrija, kam ar trim punktiem seko Dānija un Krievija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Latvijas cīņa ar Krieviju 9.maijā sāksies plkst.16.15.

Tikmēr B apakšgrupas trešajā spēlē svētdien Slovākija ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) droši pārspēja Franciju. Tieši francūži jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā, izceļoties Žordanam Perē, tomēr turpinājumā Slovākijai vārtus spēja gūt Andrejs Sekera, Dominiks Graņāks, Martins Bakošs, Libors Hudāčeks un Kristians Jarošs.

Pirms tam Somija ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) pārliecinoši pārspēja Vāciju. Uzvarētājiem divus vārtus guva 18 gadus jaunais Patriks Laine, kuram paredz otro numuru šā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunos spēlētāju draftā. Savukārt pa reizei izcēlās Leo Komarovs, šīs sezonas pasaules U-20 čempions Sebastians Aho un Jarno Koskiranta.

Laine divos mačos izcēlies ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļauj atrasties čempionāta rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Tikmēr Vācijas izlases sastāvā goda vārtus iemeta Bruks Maceks.

Savukārt vēl vienā spēlē Kanāda ar 7:1 (2:1, 4:0, 1:0) sagrāva Ungāriju. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Teilors Hols, Maikls Matisons, Deriks Brasārs, Korijs Perijs, Marks Šeifele, Marks Stouns un Breds Maršāns.

Zīmīgi, ka par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm tika mazpazīstamais aizsargs Matisons, kurš šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Floridas «Panthers» aizvadīja vien trīs mačus.

Savukārt Ungārijai goda vārtus iemeta Ištvāns Bartaliss.

B apakšgrupā Kanādai, Somijai un Slovākijai ir pa sešiem punktiem divos mačos. Trīs punkti divos mačos ir ASV hokejistiem, divi punkti ir Francijai, punktu nopelnījusi Vācija, bet bez punktiem cīnās Ungārija un Baltkrievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu