«Tenax» trešo gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kārlis Briedis

Dobeles «Tenax» komanda svētdien pēc pārliecinošas uzvaras garantēja triumfu «SynotTip» Latvijas handbola virslīgā, sacensībās paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas.

Finālsērijas trešajā mačā «Tenax» ar rezultātu 25:16 (12:6) savā laukumā apspēlēja Rīgas «Celtnieks» vienību, kas sērijā ļāva triumfēt ar 3-0.

Šajā mačā «Tenax» dominēja jau no pirmajām minūtē, ātri vien izvirzoties vadībā ar 6:1 un turpinājumā vairs neļaujot pretiniekiem iesaistīties cīņā par uzvaru.

Uzvarētājiem piecus vārtus iemeta Toms Lielais, bet četras reizes izcēlās Nils Kreicbergs.

Savukārt «Celtniekam» ar pieciem vārtiem palīdzēja Artūrs Lazdiņš.

Latvijas čempionātā kungiem «play-off» formāts tiek izspēlēts piecas sezonas, un tajās allaž finālā bijusi «Tenax» komanda. Starp zelta vai sudraba ieguvējiem «Tenax» vienība bijusi ikreiz jau kopš 2010.gada, bet starp medaļniekiem Dobeles komanda bijusi allaž kopš 1999.gada.

Sērijas pirmajā mačā pirms nedēļas «Tenax» guva panākumu savā laukumā ar rezultātu 30:25, bet sestdien dobelnieki viesos uzvarēja ar 27:24.

Vīriešu virslīgas pamatturnīra uzvarētāja Dobeles «Tenax», kas tika pie 20 uzvarām 21 spēlē, uzreiz iekļuva pusfinālā, bet komandas, kuras regulārajā čempionātā ieņēma otro līdz septīto vietu, ceturtdaļfinālā noskaidroja pārējās trīs pusfinālistes.

«Tenax» handbolisti pusfinālā ar 2-0 pārspēja «Ogre»/«Miandum» komandu. Tikmēr «Celtnieks» vispirms ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Ludzas «Latgols» komandu, bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu pieveica «Jūrmalas Sportu».

Sērijā par trešo vietu, kas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, pašlaik «Ogre»/«Miandum» komanda ar rezultātu 2-1 ir vadībā pret «Jūrmalas Sportu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu