Rallijā «Kurzeme» dramatiskā duelī Vorobjovs pārspēj Rovanperu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Šīs sezonas pirmajā grants rallijā «Kurzeme 2016» dramatiskā duelī starp vispieredzējušāko Latvijas rallija braucēju Jāni Vorobjovu un 15 gadu veco somu talantu Kalli Rovanperu uzvaru izcīnīja Vorobjovs.

Rallija sākumā vadībā izvirzījās Rovanpera, kurš uzvarēja divus pirmos ātrumposmus, tomēr Vorobjovs mina viņam uz pēdām un atpalika vien 3,19 sekundes. Dienas atlikušajos ātrumposmos iniciatīvu pārņēma Vorobjovs, un pirmās dienas noslēdzošajā ātrumposmā savu pārsvaru spēja palielināt par deviņām sekundēm.

Sestdien abu braucēju spēkošanās turpinājās, un Vorobjovs ar Rovanperu pārmaiņus sadalīja uzvaras visos grants ātrumposmos, un kā atzina paši sportisti, abi pieļāvuši vairākas kļūdas. Dienas sākumā Rovanpera pēc vienas šādas kļūdas atkāpās līdz 13 sekunžu deficītam, taču turpmākajos ātrumposmos spēja to sadeldēt un 10 ātrumposmā jau izvirzīties rallija vadībā. Pirms diviem noslēdzošajiem pilsētas ātrumposmiem Vorobjovs atpalika vien 0,29 sekundes.

Dramatiskajā cīņā Liepājas centrā izvietotajā ātrumposmā, kas savienoja leģendāro koncertdārzu «Pūt, vējiņi!» ar jauno koncertzāli «Lielais dzintars», pirmajā reizē fantastiski ātrs bija Vorobjovs, kurš atguva vadību, Rovanperu apsteidzot jau par 7,7 sekundēm. Otrajā reizē Vorobjovam pārsvaru izdevās dubultot un svinēt savu pirmo uzvaru rallijā «Kurzeme». Jāatzīmē, ka šogad Vorobjovs «Kurzemē» startēja 16.reizi.

Kā pēc finiša atzina Rovanpera, viņa automašīnai pirms pilsētas ātrumposmiem salūzusi pusass, līdz ar to sacensību noslēgumā vairs nav spējis braukt maksimālā ātrumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu