Prezidente: Prokopčukas uzvara ir lepnuma brīdis Latvijai (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka Latvijas sportistes Jeļenas Prokopčukas sasniegums Ņujorkas maratonā, kurā mūsu staiere ieguvusi pirmo vietu, ir vienreizējs spēku apliecinājums pašai sportistei un lepnuma brīdis visai Latvijai.

Prezidenta preses dienestā informēja, ka vakar, 5.novembrī, Vīķe-Freiberga telefoniski nodevusi sveicienus Prokopčukai, kura uzvarēja prestižajā Ņujorkas maratonā otro gadu pēc kārtas.

Jau ziņots, ka vakar Ņujorkas maratonā triumfējusī Prokopčuka, klasiskā maratona distanci - 42 kilometrus un 195 metrus - veica divās stundās 25 minūtēs un piecās sekundēs.

...un 2006. gada novembrī vēlreiz!
...un 2006. gada novembrī vēlreiz! Foto: EPA/AFI

Prokopčuka tagad ir kļuvusi par pirmo sportisti pēdējo 11 gadu laikā un piekto visā sacensību vēsturē, kurai šo panākumu izdevies atkārtot otro gadu pēc kārtas.

No 16. kilometra mūsu gargabalniece skrēja divatā kopā ar ukrainieti Tatjanu Hladriju, nepārtraukti palielinot atrāvienu no pārējām konkurentēm. Pēc 35 kilometru atzīmes Prokopčuka aizbēga arī no sacensību lielākā pārsteiguma autores Hladrijas un svinēja pārliecinošu uzvaru, ukrainieti finišā apsteidzot tieši par minūti.

Par uzvaru prestižajā Ņujorkas maratonā Prokopčuka saņems 130 000 ASV dolāru (71 500 latus), ka arī vēl prēmiju par rezultāta starpību pār savām konkurentēm.

Divkāršā laime. Uzreiz pēc finiša Jeļena nonāca sava vīra un trenera Aleksandra Prokopčuka apskāvienos.
Prokopčuka, kas pagājušās sezonas noslēguma ceremonijā "Latvijas Gada Balva sportā 2005", tika kronēta gan kā labākā Latvijas sportiste, gan kā populārākā sportiste līdzjutēju balsojumā, arī šogad būs galvenā pretendente uz šiem abiem prestižajiem tituliem.

"Latvijas Gada Balva sportā 2006" norisināsies 2007. gada 6. janvārī un tiešraidē tiks pārraidīts Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu