Jonasam trešā vieta pasaules čempionāta Vācijas posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja trešo vietu Vācijā notiekošā pasaules čempionāta septītā posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Kvalifikācijā triumfēja Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš šosezon uzvarējis visās septiņās kvalifikācijas sacensībās, turklāt bijis labākais iepriekšējos sešos posmos, kas viņu padara par pārliecinošu sezonas kopvērtējuma līderi.

Otrais sestdien kvalifikācijā bija šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš no Herlingsa atpalika nepilnas 15 sekundes, tikmēr 18,329 sekundes uzvarētājam zaudēja Jonass.

Vēl viens Latvijas braucējs Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas sestdien kvalifikācijā bija 18.vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar maksimāli iespējamiem 300 punktiem ir Herlingss, kamēr otrais ar 230 punktiem ir Sīvers. Savukārt trešo vietu ieņem Jonass, kurš sešu posmu laikā ticis pie 193 punktiem.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 84 punktus un ir atrodams 12.pozīcijā.

Savukārt vēlāk notikušajā prestižākās MXGP klases kvalifikācijas sacensībās uzvaru izcīnīja titulētais itāļu sportists Antonio Kairoli, kurš tikai par 0,626 sekundēm apsteidza sezonas kopvērtējuma līderi francūzi Romēnu Fevru. Savukārt trešo vietu ieguva Slovēnijas motokrosa braucējs Tims Gajsers.

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā klasē Toms Macuks, kurš pārstāv Nīderlandes komandu «Gebben Van Venrooy Kawasaki», kvalifikācijā bija 29.vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc sešiem posmiem līderis ar 260 punktiem ir Fevrs, taču Gajsers viņam zaudē tikai punktu, kamēr Kairoli ir ticis pie 213 punktiem.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļā pasaules čempionāta posms notika Ķeguma trasē «Zelta zirgs», kur Jonass ieguva septīto vietu, bet Justs bija 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu