«Bayern» ceturto gadu pēc kārtas kļūst par Vācijas bundeslīgas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Minhenes «Bayern» futbolisti sestdien izcīnīja uzvaru Vācijas bundeslīgas mačā, ceturto reizi pēc kārtas un 26.reizi kluba vēsturē kļūstot par čempioniem.

Bavārijas klubs ar 2:1 (2:1) viesos pārspēja «Ingolstadt» komandu.

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās čempionāta rezultatīvākais spēlētājs poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, kurš šosezon guvis 29 vārtus.

Mača rezultātu polis atklāja spēles 15.minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu, bet pēc 17 minūtēm viņš saņēma teicamu pussarga Ksavi Alonso piespēli, viesu pārsvaru dubultojot.

Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām mājinieku uzbrucējs Morics Hartmans ar precīzu 11 metru soda sitienu vienus vārtus atguva.

Otrajā puslaikā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvaru ar 2:1 izcīnīja «Bayern» vienība.

«Bayern» kļuvusi par vienīgo bundeslīgas komandu, kam četrus gadus pēc kārtas izdevies izcīnīt čempionu titulu.

Kā zināms, «Bayern» šosezon sasniedza arī UEFA Čempionu līgas pusfinālu, kurā divu spēļu summā nospēlēja 2:2 ar Spānijas klubu Madrides «Atletico», taču, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, finālā iekļuva pretinieki.

Tikmēr Hamburgas SV komanda, kuras pieteikumā nebija Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva, ar 0:1 (0:0) savā laukumā piekāpās «VfL Wolfsburg» futbolistiem.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Minhenes vienības tuvākā sekotāja Dortmundes «Borussia», kas ar 0:1 (0:1) pretinieku laukumā piekāpās Frankfurtes «Eintracht», kuras labā vienīgos vārtus guva pussargs Štefans Aigners.

Savukārt Menhengladbahas «Borussia» komanda ar 2:1 (1:1) savā laukumā pārspēja Leverkūzenes «Bayer», gūstot svarīgu uzvaru cīņā par vietu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Bundeslīgas kopvērtējumā kārtu pirms turnīra beigām par čempioni kronētajai «Bayern» ir 85 punkti 33 spēlēs, bet astoņus punktus tai zaudē Dortmundes «Borussia». Trešā ar 57 punktiem Leverkūzenes «Bayer», bet ceturto vietu ar 52 punktiem ieņem Menhengladbahas «Borussia».

Savukārt HSV ar 38 punktiem ir 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu