Hokeja čempionātā faniem pirmajā dienā bija jāiztiek bez alus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules hokeja čempionāts Maskavā lēnām, bet ir uzņēmis savu gaitu. Hokeja svētkus svin arī līdzjutēji, tostarp aptuveni 300 no Latvijas, kuri ieradušies uz mūsu valstsvienības pirmajām spēlēm. Zinātāji teic, ka lielāks atbalstītāju pulks šoreiz gaidāms uz čempionāta vidu, kad Latvijai jāspēlē ar komandām, kuras uzvarēt ir reālāk, taču tie, kas uz Maskavu devās jau uz pirmo spēli, noteikti nav vīlušies, jo ne katru reizi izdodas aizvadīt tik labu spēli pret zviedriem, šoreiz skandināviem atņemot arī punktu.

Nevienam nav noslēpums, ka hokeja līdzjušana un alus ir teju vai sinonīmi, jo hokejs bez alus esot daiļslidošana. Tiesa, piektdien Maskavā faniem nācās vilties, jo fanu zonā bairītis tā arī nebija nopērkams.

Alus krāni bija uzstādīti, bet nedarbojās, jo organizatori vienkārši nebija paguvuši līdz čempionāta sākumam atvest pašu alu.

Tā, visticamāk, var notikt tikai Krievijā. Fanu zonas darbinieki gan solīja, ka alus būs sestdien, un vārdu turēja.

Līdzjutēji pirms spēles balss saites var veldzēt ar čehu alus ražotāja «Krušovice» brūvējumu. Glāze maksā 200 Krievijas rubļus, aptuveni 2,60 eiro. Ir arī dažādas uzkodas, bet tas jau kā ierasts visos čempionātos.

Pašā hokeja hallē alu gan netirgo un netirgos, jo to aizliedz Krievijas likumdošana. Vietējiem līdzjutējiem gan ir nesaprašana, čempionāts notiek Krievijā, bet jādzer čehu alus. Tas tāpēc, ka «Krušovice» ir viens no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) sponsoriem, tāpēc vietējiem aldariem šoreiz jāpaliek malā.

Fanu zonā pirmajās divās dienās apmeklējums gan bija visai pašķidrs, izņemot maču, kad spēlēja laukuma saimnieki. Arī pilsētā nekas neliecina, ka te risinātos pasaules čempionāts, jo Maskavā šajās dienās visu prāti ir pievērsti tikai vienam notikumam - ne jau hokejam, bet pirmdien gaidāmajām 9.maija svinībām.

Jau sestdienas rītā notika militārās parādes ģenerālmēģinājumus un pilsētas viesi varēja palikt vaļējām mutēm, kad vienu brīdi pāri pilsētas centram pārlidoja vismaz 50 reaktīvās lidmašīnas, radot pamatīgu rēkoņu. Ko tādu var piedzīvot vienīgi Maskavā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu