Kehris šaubās par Trajkoviča atbilstību (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Piektdien Latvijas Basketbola savienības biedru pilnsapulcē, kurā tiks lemts par savienības prezidenta Ojāra Kehra atstādināšanu no amata, kā arī notiks jaunas padomes locekļu vēlēšanas, Kehris izteica šaubas par to, vai pašreizējais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Nenads Trajkovičs būs piemērotākais izlases vadīšanai nākamgad paredzētajā Eiropas čempionātā Polijā.

"Labāks variants būtu, ja ar izlasi strādātu vietējie treneri un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" speciālisti. Ja Trajkovičs nebūtu pieņemts darbā par Latvijas izlases treneri, tad šaubos, vai Andri Biedriņu "Warriors" būtu atlaiduši uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēm," teica Kehris.

Vēl Kehris izteicās, ka Latvijā būtu labi izveidot vienu spēcīgu Eirolīgas komandu, bet pārējās vienības varētu pārstāvēt gandrīz tikai Latvijas spēlētāji. Ja šādas Eirolīgas komandas nebūšot, tad basketbols varot zaudēt "Arēnu Rīga".

Tāpat Kehris izteica cerību, ka darbā LBS atgriezīsies pašreizējais Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, kuram esot liela pieredze basketbolā.

LBS padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars uzskata, ka pēc Kehra ievēlēšanas amatā pagājušā gada septembrī šis gads bijis sekmīgākais Latvijas basketbolā kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. "Domāju, ka būs grūti pierādīt pretējo," izteicās Bondars, kurš apšaubīja Kehra opozicionāru izteikumus, ka esot atrasti sponsori, kas finansēs LBS, ja tajā mainīsies prezidents.

Bondars arī uz sevi uzņēmās lielu daļu vainas par Trajkoviča iecelšanu Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amatā. "Pēc 2007.gada Eiropas čempionāta, kad notika treneru nomaiņa, zinājām, ka nepieciešams konsultēties ar Biedriņa pārstāvēto aģentūru, kas savukārt mums deva mājienu, ka Latvijas izlasē vēlas redzēt uzticamu personu, pretējā gadījumā turpmākā sadarbība varētu būt zem jautājuma zīmes. Lai kā mēs to negribētu, tomēr "Warriors" ir daudz lielākas tirgošanās tiesības ar mums nekā mums ar viņiem. Kad ieradāmies ASV tikties ar "Warriors" viceprezidentu Krisu Mulinu, tad viens no viņa pirmajiem teikumiem bija par to, ka viņš esot dzirdējis par Trajkoviča kandidatūru Latvijas izlases trenera amatam. "Labs speciālists," tā teica Mulins. Mēģinājām viņu iepazīstināt ar pārējiem kandidātiem, taču atbilde bija viena - viņš par tādiem neesot dzirdējis. Pēc šīs sarunas šaubas par nākamo izlases treneri bija zudušas," pastāstīja Bondars.

LBS padomes pārstāvis Mārtiņš Lauva gan atklāja, ka Biedriņš lēmumu par spēlēšanu izlasē jebkurā gadījumā būtu pieņēmis pats.

Viens no Kehra opozicionāriem - Ģirts Kalniņš - šodien izteicās, ka LBS ir devusi rīkojumu pilsētu mēriem un sporta skolu vadītājiem par to, kā šodien sapulcē ir jābalso, kā arī aicināja visus balsot, vadoties pēc savas sirdsapziņas. Kalniņš arī atgādināja, ka divas dienas pirms sapulces LBS savu biedru rindās uzņēma deviņus jaunus biedrus, kuri atbalsta līdzšinējo vadību.

Kehra atbalstītāji savukārt norādīja uz to, ka opozicionāri vēl nav iepazīstinājuši ar savu programmu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu