Znaroku pasaules čempionātā apmierinās tikai zelts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas hokeja izlases galveno treneri Oļegu Znaroku pasaules čempionātā (PČ), kas piektdien sāksies Maskavā un Sanktpēterburgā, apmierinās tikai izcīnīta zelta godalga.

«Kāpēc uzdodat šādu jautājumu? Protams, ka pasaules čempionātā mani apmierinās tikai zelta medaļa,» izdevumā «Sport-Express» citēts Znaroks.

Krievijas izlases sastāvā iekļauti astoņi hokejisti no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, bet pārējie ir no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām. Izlases kodolu veido Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA komandu pārstāvji, no kurām ir pa septiņiem hokejistiem. Sastāvā ir arī uzbrucējs Aleksandrs Radulovs, kam vienubrīd ar izlases vadību bija izveidojušās domstarpības.

Radulovs pirmajā spēlē piektdien ar Čehiju nepiedalīsies.

«Gaidām, kā attīstīsies situācija Stenlija kausa izcīņā,» norādīja Znaroks. Viņš cer, ka komandai varēs palīdzēt Vašingtonas «Capitals» uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kā arī Pitsburgas «Penguins» zvaigzne Jevgēņijs Malkins. Tomēr hokeja eksperts Sergejs Gimajevs izteicies, ka 29 gadus vecais Malkins, visticamāk, Krievijas izlasi nepārstāvēs.

«Capitals» šobrīd ar «Penguins» aizvada Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju.

«Domāju, ka izlases līderis būs Dacjuks. Lielisks puisis. Jau tagad viņš ir Krievijas hokeja leģenda,» norādīja Znaroks.

Krievijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Sergejs Bobrovskis, Iļja Sorokins, Igors Šesterkins.

Aizsargi: Vjačeslavs Voinovs, Maksims Čudinovs, Antons Belovs, Deniss Deņisovs, Ņikita Zaicevs, Aleksejs Jemeļins, Aleksejs Marčenko, Viktors Antipins, Aleksejs Bereglazovs.

Uzbrucēji: Artēmijs Panarins, Aleksandrs Burmistrovs, Pāvels Dacjuks, Vadims Šipačevs, Jevgeņijs Dadonovs, Sergejs Širokovs, Sergejs Mozjakins, Sergejs Plotņikovs, Sergejs Kaļiņins, Aleksandrs Radulovs, Ivans Teļegins, Sergejs Andronovs, Romāns Ļubimovs, Daniils Apalkovs, Jegors Averins, Stepans Saņņikovs.

Znaroks Krievijas izlasi vada kopš 2014. gada. Viņam asistē Latvijas speciālists Harijs Vītoliņš. Divos pasaules čempionātos duets ticis pie zelta un sudraba.

Krievijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Latvijas valstsvienību. Abu komandu mačs gaidāms 9. maijā. Tāpat Krievijai jātiekas ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu.

Pasaules čempionāts notiks no 6. līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu