Atlaida, noķēra un apdzina! (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ar sīvā cīņā izcīnītu uzvaru Baltijas Basketbola līgas "Challenge Cup" jauno sezonu šodien iesāka Rīgas VEF, kas savā laukumā guva virsroku pār Zviedrijas komandu Norčepingas "Dolphins".

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā BBL debitantiem zaudējot ar 14 punktu starpību, Valda Valtera vīri pūta vaigos, īsā laika posmā izlīdzināja rezultātu un galu galā svinēja arī skaistu uzvaru ar 93:90!

VEF saspēles vadītājs Luks Kūpers (pa kreisi) izšķirošajos brīžos bija viens no labākajiem.
VEF saspēles vadītājs Luks Kūpers (pa kreisi) izšķirošajos brīžos bija viens no labākajiem. Foto: AFI

22 punktus VEF labā guva Māris Gulbis (2p 5/6, 3p 4/6), bet MVP cienīgu sniegumu izšķirošajos brīžos nodemonstrēja krievs Jevgēņijs Koļesņikovs, kurš guva vairākus svarīgus grozus un pārtvēra vairākas pretinieku piespēles. Visā spēlē viņa kontā 16 punkti, četras atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas un četras pārtvertas piespēles!

12 punktus uzvarai pievienoja Jurijs Aleksejevs, pa 11 - Juris Patmalnieks un Rolands Freimanis (+5 a.b.). Austrālietis Luks Kūpers izcīnīja četras bumbas zem groziem un izdarīja deviņas (!) rezultatīvas piespēles, komandas kapteinim Edgaram Jeromanovam - trīs punkti, trīs atlēkušās bumbas, piecas piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

"Dolphins" rindās ar 29 punktiem un sešām piespēlēm izcēlās amerikānis Džordžs Gervins, 17 punkti Joakimam Kjelbomam.

Atlēkušās bumbas: VEF - 33, Dolphins - 27.

Bumba ir grozā. VEF komandas uzbrukumu nule kā noslēdzis viens no spēles varoņiem Jevgēņijs Koļesņikovs (pa labi).
Bumba ir grozā. VEF komandas uzbrukumu nule kā noslēdzis viens no spēles varoņiem Jevgēņijs Koļesņikovs (pa labi). Foto: AFI

Spēles lielāko daļu vefiņš bija iedzinēju lomā un tikai otrajā puslaikā, kad gadis vecākie viesi jau bija paguruši un ar pilnu sparu ieslēdzās varenā VEF aizsardzība, pagājušas sezonas Zviedrijas ceturtā spēcīgākā kluba pretestība pajuka kā kāršu namiņš. Nepilnas trīs minūtes pirms beigām, no -14 laukuma saimnieki bija panākuši jau izšķirošo 88:80!

Ceturtdien turpat Rīgas Olimpiskajā sporta centrā VEF uzņems Viļņas "Sakalai".

BBL izaicinājuma kausā VEF spēlē A apakšgrupā un vēl mērosies spēkiem ar Lietuvas komandām "Alytus", Panevēžas "Techasas", ar Jelgavas "Zemgali", kā arī igauņu komandām Tallinas "Kalev" un Valgas "Welg".

Šis bija mans pēdējais raksts TVNET sporta komentētāja godā. Paldies visiem portāla apmeklētājiem par jauki kopā pavadītiem četriem gadiem, par rakstu lasīšanu, par konstruktīviem komentāriem un par interesantām diskusijām!

Patiesā cieņā, Andris Rupais.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu