Slakteris izvirzījies F-2 pasaules čempionāta kopvērtējuma līderos (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien ''Riga Powerboat Team'' komandas pilots Uvis Slakteris F-2 pasaules čempionāta 3. posmā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Fudžeirā izcīnīja otro vietu.

Kaut arī treniņu braucienos viņš apmeta ''''nāves cilpu'''' un paspēja piedalīties tikai vienā kvalifikācijas braucienā, Slakteris izcīnīja pietiekamu punktu daudzumu, lai kopvērtējumā izvirzītos pirmajā vietā. Pirmo reizi Latvijas vēsturē Latvijas pilots ir F2 pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Brīvajos treniņos piloti piedzīvoja neapskaužamus laika apstākļus. Stiprs lietus samazināja redzamību tuvu nullei, un lielais vējš sacēla metru augstus viļņus. Slakterim, garā taisnē sasniedzot lielu ātrumu, uzpūta spēcīga vēja brāzma, kas Uvja laivu uzmeta gaisā.

Slakteris uzmeta ''''nāves cilpu'''' un, piezemējoties ūdenī, smagi sabojāja laivas priekšu un motoru. To salabot bija iespējams tikai uz otro kvalifikācijas posmu. Taču tas nemazināja Uvja cīņas sparu, un viņš izcīnīja iespēju startēt finālbraucienā no ceturtās pozīcijas.

Finālbraucienā Slakteris apdzina divus konkurentus un spēja noturēties otrajā vietā līdz sacensību beigām. Pēc šā – trešā posma Slakteris papildināja savu punktu skaitu par 15, kas nodrošināja viņam kopvērtējuma līdera pozīcijas ar 33 punktiem.

17. decembrī norisināsies pēdējais – ceturtais pasaules čempionāta posms, pēc kura pilnīgi skaidri būs iespējams noteikt, kurš ir pasaules čempiona titula turētājs. Slakteris šīs sacensības gaida ar nepacietību un gatavojas ļoti nopietni.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu