Katram Latvijas olimpietim Rio būs 30 apģērba gabali, pieci apavu pāri un 18 aksesuāri

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Katram Latvijas olimpietim Riodežaneiro tiks izdalīti 30 apģērba gabali, pieci apavu pāri un 18 aksesuāri, bet tērpu kolekcija būs veidota tradicionālajās krāsās - baltajā, bordo un pelēkajā ar komandas identitātes zīmi - pīni, otrdien informēja zīmola 4F sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Marija Vorkule.

Kolekciju ir veidojusi 15 dizaineru komanda Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadībā. Apģērbi sportistiem un viņus pavadošajam personālam ir šūti pēc individuāliem mēriem un ievērojot sportistu vēlmes. Katrs Latvijas olimpiskās komandas dalībnieks saņems apģērbu komplektus, kas ietver tērpus olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, treniņiem un ikdienai, kā arī aksesuārus: saulesbrilles, cepures, somas, mugursomas un apavus.

«Mēs ļoti priecājamies, ka pagājušajā gadā LOK atzina mūs par pietiekami cienīgiem un uzticamiem, lai veidotu apģērbu tās olimpiešiem, — tas mums ir liels gods. Mēs sagatavosim formas tērpus sportistiem, kas piedalās vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā un citos svarīgos sporta pasākumos, kas norisināsies no 2017. līdz 2020. gadam,» saka Polijas uzņēmuma OTCF, kam pieder zīmols 4F, vadītājs Igors Klaja.

Olimpiešu vizuālās koncepcijas izstrādē LOK iesaistīja Latvijā atzītus māksliniekus un nozares speciālistus: XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku un Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošo direktoru Gati Mūrnieku, modes mākslinieku un konsultantu Bruno Birmani, kā arī «Asketic» un tā radošo direktoru Miķeli Baštiku.

Olimpiskās komandas logotips sastāv no Brīvības pieminekļa trim zvaigznēm, uzraksta «Latvija», kas ir veidots, par pamatu ņemot Latvijas karoga krāsu proporcijas, un olimpiskajiem apļiem. Lai atveidotu Latvijas olimpiešu entuziasmu un spēku, ir izmantots grafisks elements — pīne, kas sastāv no trim atslēgvārdiem: «Dzīvs - cilvēcisks, nevis mehānisks; pārdabisks - dabisks, nevis zinātnisks; emocionāls - garīgs, nevis fizisks.»

Kolekcijas prezentācija norisināsies 10.maijā AS «Latvijas Gāze» sporta kompleksā, Rīgā, bet vasaras sākumā līdzjutējiem būs iespēja iegādāties apģērbus no olimpiskās kolekcijas visos 4F veikalos Rīgā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies no 5. līdz 21. augustam. LOK aprēķini liecina, ka Latviju olimpiskajās spēlēs varētu pārstāvēt no 42 līdz 47 atlētiem, tajā skaitā ierēķinot arī Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību, kuru vēl gaida pēdējais kvalifikācijas turnīrs Belgradā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu