S2000 būs sava ieskaites klase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā automobiļu federācija FIA apstiprinājusi jaunas ieskaites kategorijas ieviešanu pasaules rallija čempionātā. Kā liecina informācija FIA oficiālajā mājas lapā, no nākamā gada S2000 klases auto startēs atsevišķā ieskaitē.

Līdz šim pasaules rallija čempionātā notika sacensība trīs klasēs - WRC, P-WRC un J-WRC. P-WRC (Production Car World Rally Championship) startēja vienlaikus divu klašu mašīnas - minimāli modificētie N4 grupas auto ar turbo motoru, kā arī S2000 klases automašīnas, kam paredzēts atmosfēriskais motors, kura darba tilpums nepārsniedz 2 litrus. Starp citu, P-WRC klasē pagājušajā sezonā vairākus posmus ar atzinības vērtiem panākumiem aizvadīja LMT rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.

Pēdējo gadu laikā Super 2000 kategorijas mašīnu attīstība ir gājusi lieliem soļiem uz priekšu, kamēr N4 klasē izmaiņas ir krietni mazākas un šīs grupas pārstāvjiem ir grūti cīnīties ar S2000 auto. Pirms pusotras nedēļas pasaules rallija čempionāta rīkotāji ierosināja P-WRC sadalīt divās kategorijās - P-WRC brauks N4 kategorijas auto, savukārt S2000 ekipāžu sacensībai tiks izveidota S-WRC kategorija.

Ierosinājums Starptautiskās automobiļu federācijas apstiprinājumu guvis pagājušajā piektdienā un stāsies spēkā jau nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu