ASK apspēlē VEF sezonas ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē sestdien uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas sudraba medaļu ieguvēji "ASK Rīga" basketbolisti, kas Olimpiskajā sporta centrā ar 94:79 uzveica "VEF Rīga" vienību.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Lai gan pēc pirmās ceturtdaļas "ASK Rīga" klubam bija desmit punktu pārsvars, otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" spēja līdzsvarot mača gaitu un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 45:40 "ASK Rīga" labā. Izšķirošo pārsvaru ASK ieguva trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar desmit punktu pārsvaru. Mača ceturtajā ceturtdaļā "ASK Rīga" uzvara netika apdraudēta.

"ASK Rīga" kluba labā pa 15 punktiem guva Raitis Grafs un Rikardo Māršs, 14 punkti Sanda Valtera rēķinā, bet ar 11 punktiem izcēlās Korijs Brīvers.

"VEF Rīga" vienībā 21 punktu guva Juris Aleksejevs, bet 20 punkti Jevgēņija Koļesņikova rēķinā.

Pirmās divīzijas regulārā sezona turpināsies līdz 2009.gada 31.martam, savukārt izslēgšanas spēles notiks līdz 31.maijam.

2008./2009.gada sezonā LBL pirmās divīzijas turnīrā piedalīsies deviņas komandas - pašreizējā Latvijas čempionvienība "Barons"/LMT, "ASK Rīga", "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera", "Liepājas lauvas", "Gulbene/ASK", "Ķeizarmežs" un "Zemgale".

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās regulārās sezonas komandas, bet turnīra uzvarētājs automātiski kvalificēsies Eiropas kausa (līdzšinējā ULEB kausa) izcīņai.

Savukārt LBL otrās divīzijas turnīrs sāksies 2008.gada 1.oktobrī ar maču starp "Ķeizarmežs U-21" un LU/"Rīdzene" komandām.

2008./2009.gada sezonā LBL otrās divīzijas turnīrā piedalīsies 15 komandas - visu deviņu pirmās divīzijas klubu fārmklubi (Gulbenes "ASK/Buki" fārmklubs būs Kandavā), kā arī RNS-D/"Līvāni", "Roja", "Saldus", "Cēsis", "Jūrmalas Sports/Fēnikss" un Latvijas U-17 izlase.

LBL otrās divīzijas uzvarētājs iegūs tiesības 2009./2010.gada sezonā piedalīties pirmajā divīzijā.

Ja otrajā divīzijā par čempionu kļūs fārmklubs, tad tiesības uz vietu pirmajā divīzijā 2009./2010.gada sezonā iegūs otrās divīzijas otrā vieta ar nosacījumu, ja spēj izpildīt LBL kritērijus.

Ja otrajā divīzijā čempions un otrās vietas ieguvējs būs fārmklubs, tad tiesības uz vietu pirmajā divīzijā 2009./2010.gada sezonā iegūs otrās divīzijas trešā vieta ar nosacījumu, ja spēj izpildīt LBL kritērijus.

Komanda, kas LBL otrajā divīzijā iegūs pēdējo vietu un kas nav fārmklubs, zaudē tiesības 2009./2010.gada sezonā piedalīties otrās divīzijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu