Durvis uz Eirolīgu arī Latvijai (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no 2009./2010. gada sezonas teorētiska iespēja startēt Eiropas prestižākajā klubu turnīrā Eirolīgā būs arī Latvijas čempionvienībai, nule nolemts Eiropas Basketbola līgu apvienības asamblejā Parīzē.

Ir paredzams, ka 2009./2010. gada sezonā Eirolīgas turnīra dalībnieku skaits tiks paaugstināts no 24 komandām līdz 32 un kvalifikācijas pirmajā kārtā vieta ir garantēta arī Latvijas čempioniem.

Tāpat kā šobrīd, 2009./2010. gada sezonā vieta Eirolīgas pamatturnīrā ir paredzēta 24 komandām, taču vēl astoņas vienības vietu pamatsacensībās iegūs, pārvarot divu kārtu kvalifikāciju, kur paredzēts piedalīties pavisam 16 komandām.

Kā paredz jaunais izspēles formāts, kas vēl nav oficiāli apstiprināts, 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā un divu apļu turnīrā noskaidros divas labākās, kas grupu turnīra otrajā posmā savukārt izveidos četras grupas pa četrām komandām katrā.

Pēc tam katras grupas divu pirmo vietu ieguvēji turpinās cīņu ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to šajā sezonā vēl vairāk pieaugs Latvijas basketbola līgas prestižs, jo uzvara vienlaikus būs ceļazīme uz Eirolīgas kvalifikācijas pirmo kārtu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu