Dakāra tuvojas (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: janisvinters.lv

2009. gada rallijs Jāni un Eināru Vinterus vedīs pāri Andu kalniem.

Jāņa Vintera tuksneša motocikls līdz ar pašu braucēju šovakar būs redzams uz skatuves Lienes Šomases koncertā pilsētas kultūras namā, bet jau nākamā mēneša beigās sportists to eksaminēs pasaules čempionāta posmā Apvienotajos Arābu Emirātos, ko var uzskatīt arī par 2009. gada Dakaras rallija ģenerālmēģinājumu.

"Protams, rallijs būs, arī tā nosaukums nav mainīts. Starts tiks dots 3. janvārī Buenosairesā," Jānis apliecina, ka arī Elejas motosportistu brāļu Vinteru plāni paliek iepriekšējie. Mūsu nu jau rūdītie dakāristi Jānis un Einārs uz Argentīnu izlidos decembra beigās.

Latvijā sezona beigusies

Septembrī aizvadītas pēdējās Latvijas mēroga sacensības gan enduro, gan endurokrosa konkurencē. Latvijas čempionāta un Latvijas Motosporta federācijas kausa izcīņā enduro šogad bijuši četri sacensību posmi – Salacgrīvā, Liezērē, Vidrižos un Priekulē. E1 klasē startējušais Einārs Vinters kopvērtējumā ierindojies trešajā vietā, bet Jānis saviem līdzšinējiem panākumiem pievienojis vēl vienu E3 klases čempiona titulu. Ar piekto un pēdējo čempionāta posmu 13. septembrī Vidrižos noslēgusies arī Latvijas endurokrosa sezona. E1 klasē Eināram ceturtā vieta posmā, bet trešā kopvērtējumā. Savukārt Jānis E 3 klasē uzrādīja labāko apļa laiku, jau pirmajā aplī izvirzījās vadībā un divu stundu garumā noturēja šo pozīciju, izcīnot kārtējo uzvaru posmā un arī pārliecinoši kopvērtējumā.

Baltijas endurokrosa čempionāta trasēs vēl atlicis viens posms 4. oktobrī Paikusē, Igaunijā. Pēc aizvadītās nedēļas nogales sacensībām Hāpsalā, kur Einārs ierindojās trešajā vietā, bet Jānis neatkāpās no līderpozīcijām, kopvērtējumā motosportistiem savās klasēs attiecīgi otrā un pirmā vieta. "Sacensībās piedalījās daudz somu, igauņi, lietuvieši, taču latvieši dominēja," atzīst J.Vinters. Viņš šajā sacīkstē turpinājis principiālo dueli absolūtajā konkurencē ar E1 klases līderi Madaru Purekli. "Ir trases, kur priekšrocības vieglākam mocim. Madars ir arī ļoti labs braucējs," Jānis, kuru līdz šim tomēr nav izdevies pārspēt, secina, ka konkurenta centieni piedod sacensībām jo lielāku azartu.

Oktobrī – uz Dubaiju

26. oktobrī tiks dots starts pēdējam pasaules čempionāta posmam – rallijam Apvienotajos Arābu Emirātos. "Tās būs nopietnas sacensības, kur pārbaudīt gan tehnikas, gan savus spēkus pirms Dakaras rallija. Nedēļas garumā ap 300 kilometru katru dienu līdz 50 grādu karstumā, tikai un vienīgi pa smiltīm," paredzamos apstākļus var raksturot Jānis, jo pirms diviem gadiem šis rallijs jau izmēģināts. Toreiz viņš ierindojies septītajā, bet Einārs – devītajā vietā.

Vēl pēc mēneša, 26. novembrī, abi tuksneša moči ar kuģi dosies ceļā uz Buenosairesu, kur sportisti ieradīsies decembra beigās. Prestižais Dakaras rallijs savā trīsdesmitajā gadskārtā pārcēlies uz Dienvidameriku, ap 9000 kilometru garo trasi izvēršot Argentīnas un Čīles teritorijā, kas liks šķērsot arī Andu kalnus, bet saglabātais sacensību nosaukums paliek kā joprojām pasaulē grūtākās trases simbols.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu