Helmanis debitē spoži, ASK uzvar (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar teicamu sniegumu Rīgas ASK basketbola komandas rindās debitējis Latvijas nacionālās valstsvienības kapteinis Uvis Helmanis. Pieredzes bagātajam uzbrucējam gūstot 16 punktus, ASK vakar Odesā uzvarēja Južnijas "Himik".

ASK komandas rindas papildinot trīs nacionālās komandas spēlētājiem, arī Gatim Jahovičam un Ernestam Kalvem, Melnās jūras kausa izcīņas otrajā spēlē "karavīri" otrdien ar 85:80 pieveica ukraiņu "Himik".

Rīdziniekiem tā bija jau otrā uzvara turnīrā (pirms tam 97:95 pār "Odessa"), un šodien cīņā par pirmo vietu Latvijas vicečempioni cīnīsies ar Izraēlas vienību "Hapoel Galil-Elyon".

Kā savos labākajos gados, Helmanis šajā spēlē realizēja piecus (!) no septiņiem trīspunktu metieniem un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Pret "Himik" ASK rindās ar 24 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Rikardo Māršs, 15 punktus guva viņa tautietis Korijs Brīvers, deviņi punkti Jahovičam.

Spēles pirmajā puslaikā deviņu punktu pārsvaru ieguva "Himik", kuru rindās pa 16 punktiem sameta Olu Famutimi un Gorans Čakičs. Tomēr pēc pirmā puslaika trīs punktu pārsvars bija ASK, kas otrajā puslaikā to pieaudzēja pat līdz +20.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu