"FK Rīga" futbola kuģis turpina grimt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Baltijas futbola līgas otrajā pusfināla spēlē Rīgas "Skonto" otrdien savā laukumā ar 5:0 pieveica citu Latvijas vienību "FK Rīga". Divu spēļu summā "Skonto" triumfēja ar 8:2 un iekļuva turnīra finālā. Protestējot pret neizmaksātajām algām, no tribīnēm šo spēli noskatījās "Rīga" komandas vadošie spēlētāji un galvenais treneris.

Šajā spēlē "Rīga" vienības sastāvā laukumā nedevās vairāki vadošie spēlētāji, tostarp komandas kapteinis Igors Korabļovs, Vladimirs Žavoronkovs, Aleksejs Koļesņikovs, Dmitrijs Halvitovs un Guntars Silagailis. Maču no tribīnēm noraudzījās arī kluba "Rīga" galvenais treneris Anatolijs Šeļests.

2008. gada 23. septembris, Rīga. "Skonto" divu vārtu autors Aleksandrs Cauņa.
2008. gada 23. septembris, Rīga. "Skonto" divu vārtu autors Aleksandrs Cauņa. Foto: AFI

Spēles rezultātu 14. minūtē atklāja Sergejs Golubevs no "Skonto", bet mača 25. minūtē Kristaps Blanks dubultoja "Skonto" pārsvaru. Otrā puslaika sākumā Aleksandrs Cauņa guva trešos vārtus "Skonto" labā, bet spēles 72. minūtē viņš realizēja arī 11 metru soda sitienu un palielināja pārsvaru jau līdz 4:0. Mača 86. minūtē punktu "FK Rīga" agonijai pielika Oļegs Laizāns - 5:0.

"Skonto" jau ar spēles pirmajām minūtēm pārgāja pretinieka laukuma pusē un pārņēma mača iniciatīvu. Krietni novājinātais "Rīga" klubs aizsargājas visiem spēkiem, taču "Skonto" teritoriālais pārsvars ātri vien pārvērtās rezultātā. Mača 14. minūtē pēc Cauņas izpildītā stūra sitiena vārtus ar galvu guva "Skonto" aizsargs Golubevs, bet pēc 11 minūtēm labu individuālo meistarību demonstrēja Blanks, kas meistarīgi pārmeta bumbu pāri "Rīgas" vārtsargam Artūram Biezajam, sasniedzot 2:0. Līdz pirmā puslaika beigām "Skonto" bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, tomēr rezultāts nemainījās.

"FK Rīga" kaptenis Oļegs Žatkins (pa kreisi) izmisōgi cenšas apturēt "Skonto" futbolistu Vladimiru Dvališvili.
"FK Rīga" kaptenis Oļegs Žatkins (pa kreisi) izmisōgi cenšas apturēt "Skonto" futbolistu Vladimiru Dvališvili. Foto: AFI

Otrā puslaika sākumā skaisti nospēlēja Cauņa, kas efektīgi apspēlēja "Rīgas" kluba aizsargu un guva trešos vārtus "Skonto" labā. Turpinājumā visi galvenie notikumi risinājās tuvāk vienības "Rīga" soda laukumam, ar lielu "Skonto" komandas pārsvaru. Spēles 72. minūtē viesi pieļāva aizsardzības kļūdu, par ko tika sodīti – 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Cauņa - 4:0. Mača galotnē "Skonto" piederēja milzīgs pārsvars un dažās epizodēs lieliski nospēlēja Biezais, kas glāba savu komandu no vēl dažu vārtu zaudējuma. Spēles 86. minūtē arī viņš bija bezspēcīgs, kad Laizāns ar spēcīgu sitienu guva piektos vārtus "Skonto" komandas labā.

Otrajā pusfināla pārī tiksies Latvijas klubs "Ventspils" un Lietuvas vienība "Kaunas". Šo abu komandu pirmā spēle notiks jau šodien Kauņā, bet atbildes tikšanās ir nolikta 8. oktobrī Ventspilī.

Ceturtdaļfinālos "Skonto" divu spēļu summā ar 6:3 pieveica Lietuvas komandu Viļņas "Žalgiris", bet "Rīga" ar 5:3 bija pārāka pār pagājušās sezonas čempioniem "Liepājas metalurgs".

"Ventspils" ceturtdaļfināla summā ar 4:0 pieveica Marijampoles "Suduva" no Lietuvas, bet "Kaunas" ar 8:3 pieveica citu lietuviešu vienību "Ekranas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu