Kurzemes uzvaras sezonas ievadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas jaunās sezonas pirmajās spēlēs otrdien uzvaras savā laukumā izcīnīja abas Kurzemes komandas "BK Ventspils" un "Liepājas lauvas", kas guva virsroku attiecīgi pār Gulbenes "ASK/Buki" un "Ķeizarmežs" komandām.

"BK Ventspils" vakar Ventspils olimpiskajā centrā ar 77:62 pārspēja Edmunda Valeiko vadītos "Bukus", kas pirmo ceturtdaļu negaidīti pamanījās uzvarēt ar 19:11, bet pēc pirmā puslaika bija priekšā ar 30:28.

Interesanti, ka arī otrā puslaika sākumā vidzemnieki atradās vadībā ar 38:31 un izšķirīgo pārsvaru favorīti panāca tikai pēdējā ceturtdaļā.

LBL pirmo spēli "BK Ventspils" galvenā trenera krēslā aizvadīja ilggadējais Gulbenes komandas spēlētājs un treneris Agris Galvanovskis.

Ventspilnieku rindās ar "double-double" izcēlās Ronalds Zaķis, kura kontā 15 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Amerikānis Tairons Brazeltons uzvarai pievienoja 12 punktus, 11 guva Latvijas valstsvienības dalībnieks Pāvels Veselovs, bet pa desmit - nacionālās komandas un "Ventspils" debitants Mareks Jurevičus un Jānis Strēlnieks.

Viesu rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Artūrs Brūniņš, kurš pēc Latvijas čempiontitula izcīnīšanas "Barona" rindās atgriezies savā bijušajā komandā. Pa 14 punktiem "Ventspils" grozā sameta Gundars Rauza un Zintis Plivda, desmit punktu Uldim Rudzītim.

Savā jaunajā arēnā pirmo LBL spēli vakar aizvadīja "Liepājas lauvas", un to izdevās atzīmēt ar uzvaru pār Rīgas nomināli ceturto spēcīgāko komandu "Ķeizarmežs". Uzvara nenāca viegli, un tāpat kā Ventspilī liepājnieki to nodrošināja tikai pēdējā ceturtdaļā - 63:52.

Pēc trīs desmitminūtēm liepājnieku pārsvars bija tikai viens punkts - 44:43.

Pēc Jureviča pāriešanas uz Ventspili komandas līdera lomu, vismaz pirmajā spēlē, bija uzņēmies Artūrs Štālbergs, kurš guva 25 punktus. Ar 16 viņam piebalsoja Vairis Pusaudzis, 12 guva Uģis Viļums, kurš Liepājā atgriezies pēc veiksmīgām sezonām Ventspilī un Rīgas ASK komandā.

"Ķeizarmežs" rindās ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Edijs Šlesers.

Ceturtdien Valmierā mūs gaida aizraujoša cīņa starp Vidzemi un Zemgali. Varis Krūmiņš un LBL pirmajā divīzijā pēc daudziem gadiem atgriezusies Jelgavas "Zemgale" metīs izaicinājumu Ainara Bagatska vadītajai "BK Valmiera" vienībai. Nav noslēpums, ka zemgaļu treneris Krūmiņš ir bijušais Valmieras komandas vadītājs un tieši viņa vadībā komanda ir sasniegusi līdz šim augstākās virsotnes.

Krūmiņa vadībā "Zemgale" pagājušajā sezonā triumfēja otrajā divīzijā un nodrošināja vietu Latvijas basketbola elitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu