Noskaidro labākos rallijsprintā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patīk pilsētas ātrumposma šaurās ielas un interesantās līkumu kaskādes.

Ar rallijsprintu "Aizpute 2008" pielikts punkts 2008. gada Latvijas rallijsprinta sezonai – tika noskaidroti čempioni. Absolūti ātrākā bija liepājnieku Mārtiņa Būčiņa un Renāra Franča ekipāža, kas nebrauca čempionāta ieskaitē.

20. septembra pēcpusdienā rallisti divas reizes veica Aizputes ielās izveidotu nepilnus divus kilometrus garu asfalta ātrumposmu. Daudz skatītāju pulcējās pilskalna pakājē, kur viņi varēja vērot "dopa" pēdējos līkumus. Skatītāji bija sajūsmā, vēl vairāk sarosoties, kad kāda no mašīnām aizķēra trotuāra apmali.

Pietrūkst pieredzes

Sportistu viedokļi par pilsētas ātrumposmu dalījās, taču visi bija vienisprātis, ka rallijsprinta braucējiem trūkst pieredzes braukšanā pa asfaltu. "Grūti bija pierakstīt, pa dienu brauc visas mašīnas, ir jūklis, nevar stenogrammā sarakstīt, cik metru būs līdz nākamajam līkumam. Ātrumposms bija interesants ar savām līkumu kaskādēm, atpakaļejošiem deviņdesmit grādu līkumiem, šaurām ielām. Viennozīmīgi, ka tādu vajag, arī skatītājiem bija feini," iespaidos dalās sportists Kārlis Grīnvalds.

Sandis Boks no "Auto-Moto Rallija komandas" uzskata, ka pilsētas ātrumposms piesaistīja vairāk skatītāju rallijsprintam. Savukārt Jānis Patmalnieks ir kategoriski pret braukšanu pa asfaltu. "Tā ir speciāla skola, daudz jāmācās, labāk ir pa grunti."

Izkustina siena ķīpu

Izšķirošie notikumi rallijsprintā "Aizpute 2008" risinājās 21. septembrī leģendārajos "Kalvenes", "Podnieku" un "Vecpils" ātrumposmos. Kopumā absolūtajā kopvērtējumā pirmās piecas vietas ieguva "Open" klases braucēji. Aiz M. Būčiņa otrā bija Ulda Seska ekipāža, bet trešā – Matīsa Mežaka ekipāža.

M. Būčiņa pārsvars pār U. Sesku bija tikai 2,8 sekundes, jo pēdējā ātrumposmā "Vecpilī" liepājnieks nopelnīja 20 soda sekundes par slāpētāja siena ķīpu izkustināšanu, informē Latvijas Automobiļu federācijas Standarta automobiļu komisija.

Latvijas rallijsprinta 2008. gada čempioni

"4DW+" klasē – Jānis Dūcis/Aivars Anevics

"4WD" klasē – Raimonds Dūcis/Guntis Kampe

"1600+" klasē – Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis

"1600" klasē – Andris Andiņš/Māris Ešmanis

"Road" klasē – Mareks Vītols/Elviss Stankēvics

Komandu vērtējumā –

1. "Veģi", 2. "Auto Stils Rally Team I", 3. "B&K Rallijs" ar Mareka Vītola, Arvja Aruma un Mārča Ķenava ekipāžu sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu