Valmiera ielūdz - svētdien Valmieras maratons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien jau otro gadu notiks Valmieras maratons, kurā piedalīsies vairāki Pekinas olimpisko spēļu dalībnieki. Valmieras maratonā tiks noskaidroti Latvijas 2008.gada čempioni, kā arī notiks cīņa par naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Valmieras maratonā piedalīsies soļotāja Jolanta Dukure, kura 2006. gada Eiropas čempionātā ierindojās augstajā devītajā vietā, sasniedzot personīgo rekordu 20 kilometru soļojumā un vienlaikus arī valsts rekordu. Dukure ir olimpisko spēļu dalībniece un daudzkārtēja Latvijas čempione.

Maratonā piedalīsies arī soļotājs Igors Kazakevičs, kurš 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu 50 kilometru soļojumā ieguva 16.vietu, finišējot ar jaunu personīgo rekordu. Uz starta izies arī bijušais Latvijas izlases biatlonists Jēkabs Nākums, kurš 1998. gadā Nagano olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu sprinta distancē, vieglatlēts Valērijs Žolnerovičs - Pekinas olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas čempions 3000 metru šķēršļu skrējienā, Anita Liepiņa - vairāku olimpiāžu dalībniece, daudzkārtēja Latvijas čempione un pagājušā Valmieras maratona uzvarētāja, kā arī citi pazīstami sportisti.

Jau tagad zināms, ka Valmieras maratonā piedalīsies ne tikai Latvijas sportisti un sportiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji, bet arī dalībnieki no tuvākām un tālākām valstīm, piemēram, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas, Vācijas, Kanādas, Amerikas Savienotajām Valstīm.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, raksturojot Valmieras maratonu, atzina, ka maratons ir uzdrīkstēšanās pieņemt izaicinājumu, vienlaikus tas ir sporta pasākums ikvienam - gan lieliem, gan maziem, gan sporta profesionāļiem, gan dalībniekiem, kuriem tas ir hobijs un veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.

Pirmo reizi Valmieras maratona vēsturē šogad īpaši tiek aicinātas piedalīties skolu un uzņēmumu komandas. Speciālos ielūgumus-izaicinājumus Valmieras maratonam ir saņēmušas vairākas Vidzemes skolas, kā arī 100 lielākie Latvijas uzņēmumi. Gan sportiski aktīvākā uzņēmuma komanda, gan skolas komanda ar vislielāko dalībnieku skaitu saņems īpašas specbalvas - attiecīgi uzņēma komanda saņems "Nordea bankas" sarūpēto balvu, savukārt skolas komanda - dāvanu karti Ls 300 vērtībā skolas sporta inventāra iegādei.

Īpašus ielūgumus dalībai Valmieras maratonā saņēmuši arī Limbažu, Valkas, Rūjienas, Mazsalacas, Alojas, Cēsu un Smiltenes pilsētu mēri un iedzīvotāji. Tāpat dalību Valmieras maratonā pieteicis Rīgas domes deputāts Deniss Goba.

Maratona organizētāji ir parūpējušies arī par sportotgribētājiem no Rīgas, organizējot autobusu, kurš aties 28. septembrī plkst. 9.00 no "Sportlat" veikala Rīgā, A.Deglava ielā 7. Atpakaļ autobuss brauks pēc apbalvošanas ceremonijas. Maksa abos virzienos ir pieci lati. Pieteikties uz autobusu var maratona mājaslapā.

Šobrīd Valmieras maratonam pieteikušies vairāk nekā 540 dalībnieki, taču dalībnieku skaits ar katru stundu pieaug. Pieteikties maratonam iespējams interneta mājaslapā "valmieras-maratons.lv" sadaļā "Pieteikšanās".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu