LBL starts jau šovakar (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir klāt tā diena, kuru daudzi basketbola draugi tik ļoti ir gaidījuši. Šodien ar divām spēlēm Ventspilī un Liepājā pulksten 18.30 tiks atklāta jaunā Latvijas Basketbola līgas sezona. To atklās "Ventspils", ASK/"Buks", "Liepājas lauvas" un "Ķeizarmežs".

Pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvēji "Ventspils" savā laukumā uzņems ASK/"Bukus", bet "Liepājas lauvu" jaunajā arēnā viesosies "Ķeizarmežs".

2008./2009.gada sezonā LBL pirmajā divīzijā startēs deviņas vienības - Latvijas čempioni "Barons/LMT”, vicečempioni "ASK Rīga", "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera", "Liepājas lauvas", "Gulbene/ASK", "Ķeizarmežs" un "Zemgale", kurai šosezon tā būs debija augstākajā divīzijā.

Regulārās sezonas mači tiks izspēlēti līdz 2009. gada 31. martam, bet līdz 31. maijam jau būs zināms valsts čempions.

“Play off” cīņās piedalīsies regulārās sezonas sešas veiksmīgākās komandas, bet turnīra uzvarētāji automātiski nodrošinās sev dalību Eiropas kausa izcīņā.

LBL otrās divīzijas atklāšanas mačs gaidāms 2008. gada 1. oktobrī, kad savā starpā tiksies "Ķeizarmežs U-21" un LU/"Rīdzene".

Jaunajā sezonā piedalīsies 15 komandas - visu deviņu pirmās divīzijas klubu fārmklubi (Gulbenes "ASK/Buki" fārmklubs būs Kandava), kā arī RNS-D/"Līvāni", "Roja", "Saldus", "Cēsis", "Jūrmalas Sports/Fēnikss" un Latvijas U-17 izlase.

Otrās divīzijas uzvarētājkomanda nodrošinās sev vietu nākamā gada LBL pirmajā divīzijā, ja vien uzvaru nebūs izcīnījis kāds no fārmklubiem. Tādā gadījumā kā nākamā vienība uz paaugstinājumu pretendēs otrā vieta.

Kā vakar atzina LBL direktors Jānis Janševics, nākamās sezonas LBL atslēgvārds būs antidopings, cīņa par tīru sportu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu