LBL sezonas galvenā devīze - antidopings

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas direktors Jānis Janševics pirmdien preses konferencē atzina, ka 2008./2009.gada sezonas galvenais moto būs antidopings. Jaunā sezona sāksies rīt, 23. septembrī, ar "BK Ventspils" un Gulbenes "ASK/Buki" spēli Ventspilī.

2008. gada 22. septembris, Rīga. Latvijas basketbola līgas direktors Jānis Janševics (pa kreisi) un Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska preses konferencē pirms LBL jaunās sezonas atklāšanas.
2008. gada 22. septembris, Rīga. Latvijas basketbola līgas direktors Jānis Janševics (pa kreisi) un Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska preses konferencē pirms LBL jaunās sezonas atklāšanas. Foto: AFI

"Gaidāmajā sezonā mēs veiksim plašus un efektīvus pasākumus cīņā pret dopingu," teica Janševics. "Antidopinga pasākumos piedalīsies ne tikai pieredzējuši spēlētāji, bet arī dažāda vecuma jaunie basketbolisti, kuriem vēlamies pierādīt, ka dopings nav nekas labs."

"Liels prieks par izrādīto interesi antidopinga pasākumu organizēšanā," preses konferencē teica Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska. "Sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) esam ieskicējuši dažādus modeļus jaunajai sezonai."

"Tiks rīkotas plašas akcijas cīņai ar dopingu, kurās piedalīties aicināsim ne tikai profesionālus basketbolistus, bet arī tos, kas vēl tikai sper pirmos soļus šajā sporta veidā. Mēs esam par tīru sportu. Esam laba un pamatīga ceļa sākumā. Es ceru, ka sezonas beigās uz pagājušo gadu atskatīsimies kā uz veiksmīgu," stāstīja Kozlovska.

"2007. gadā tika veiktas 24 dopinga kontroles, šajā gadā plānojam apmēram 30, taču ekonomiskā krīze Latvijā šo skaitu var ietekmēt. Cerams, ka dabūsim papildu finansējumu no kādiem atbalstītājiem, tāpat arī LBS varētu ieguldīt līdzekļus šajā pasākumā," piebilda Kozlovska.

Preses konferencē Janševics nedaudz iezīmēja arī 2008./2009. gada LBL sezonas kontūras.

"Regulārā sezona šogad būs klusāka, nekā tas ir ierasts. Paredzams, ka ikgadējā Zvaigžņu spēle notiks Rīgā, taču šo jautājumu mēs vēl risināsim. Iespējams, ka šo šovu sarīkosim Liepājā, jaunajā hallē," stāstīja Janševics.

"Izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai seši spēcīgākie pirmās divīzijas klubi, kas sola spraigas un interesantas cīņas par iekļūšanu "play off" izcīņā. Vēl viens būtisks jaunums - fārmklubu izveides nepieciešamība visiem pirmās divīzijas klubiem," izteicās LBL direktors.

Jānis Janševics.
Jānis Janševics. Foto: AFI

"Visticamāk, ka televīzijā varēs redzēt izslēgšanas spēles, sākot no pusfināliem, kā arī Zvaigžņu spēli. Ar Latvijas Televīziju jau esam panākuši mutisku vienošanos," piebilda Janševics.

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas regulārās sezonas turnīrs sāksies otrdien, 23. septembrī, kad pagājušās sezonas bronzas medaļu ieguvēji "BK Ventspils" basketbolisti savā laukumā uzņems Gulbenes "ASK/Buki" vienību. Vēl trešdien "Liepājas Lauvas" mājās mērosies spēkiem ar "Ķeizarmežs" basketbolistiem. Abas spēles sāksies pulksten 18.30.

Regulārā sezona turpināsies līdz 2009. gada 31. martam, savukārt izslēgšanas spēles notiks līdz 31. maijam.

2008./2009. gada sezonā LBL pirmās divīzija: "Barons/LMT", Rīgas ASK "BK Ventspils", Rīgas VEF, "Valmiera", "Liepājas lauvas", "ASK/Buki", "Ķeizarmežs" un Jelgavas "Zemgale".

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās regulārās sezonas komandas, bet turnīra uzvarētājs automātiski kvalificēsies Eiropas kausa (līdzšinējā ULEB kausa) izcīņai.

Savukārt LBL otrās divīzijas turnīrs sāksies 2008. gada 1.oktobrī ar maču starp "Ķeizarmežs" U-21 un LU/"Rīdzene" komandām.

2008./2009. gada sezonā LBL otrās divīzijas turnīrā piedalīsies 15 komandas - visu deviņu pirmās divīzijas klubu fārmklubi (Gulbenes "ASK/Buki" fārmklubs būs Kandavā), kā arī RNS-D/"Līvāni", "Roja", "Saldus", "Cēsis", "Jūrmalas Sports/Fēnikss" un Latvijas U-17 izlase.

LBL otrās divīzijas uzvarētājs iegūs tiesības 2009./2010. gada sezonā piedalīties pirmajā divīzijā.

Ja otrajā divīzijā par čempionu kļūs fārmklubs, tad tiesības uz vietu pirmajā divīzijā 2009./2010. gada sezonā iegūs otrās divīzijas otrā vieta ar nosacījumu, ja spēj izpildīt LBL kritērijus.

Ja otrajā divīzijā čempions un otrās vietas ieguvējs būs fārmklubs, tad tiesības uz vietu pirmajā divīzijā 2009./2010.gada sezonā iegūs otrās divīzijas trešā vieta ar nosacījumu, ja spēj izpildīt LBL kritērijus.

Komanda, kas LBL otrajā divīzijā iegūs pēdējo vietu un kas nav fārmklubs, zaudē tiesības 2009./2010. gada sezonā piedalīties otrās divīzijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu