Piešķirs naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 2009.gada 8.decembrī, Ministru kabinetā (MK) atbalstīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais MK rīkojuma projekts ''Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā''. No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem IZM naudas balvu izmaksām piešķirti 257 650 latu, tai skaitā 2254 lati nodokļu samaksai, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Naudas balvas par nozīmīgiem sasniegumiem pasaules un Eiropas čempionātos, pasaules karavīru spēlēs, policijas čempionātos un universiādēs, kā arī kompleksajās sporta sacensībās, nolemts piešķirt vairāku sporta veidu federāciju sportistiem, viņu treneriem, kā arī apkalpojošam personālam.

Apbalvoto vidū ir pārstāvji no Latvijas Bobsleja federācijas, Latvijas Boksa federācijas, Latvijas Džudo federācijas, Latvijas Volejbola federācijas, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, Latvijas Sambo klubu asociācijas, Latvijas Kikboksinga federācijas, Latvijas Motosporta federācijas, Latvijas Vieglatlētikas savienības, Latvijas Orientēšanās federācijas, Latvijas Aizsardzības daudzcīņas federācijas, Latvijas Ūdens motosporta federācijas, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas, Latvijas Dambretes savienības, Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas, Latvijas Hokeja federācijas, Latvijas Basketbola savienības, Latvijas Pauerliftinga federācijas, Latvijas Cīņas federācijas, Latvijas Karatē federācijas, Latvijas Sporta deju federācijas un Latvijas Kanoe federācijas.

Naudas balvas tiek piešķirtas saskaņā ar MK 2005.gada 25.oktobra noteikumiem Nr.787 „Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru”. Lai saņemtu naudas balvu, atzīta sporta federācija IZM iesniedz iesniegumu un naudas balvas piešķiršanai nepieciešamo informāciju.

Pēc iesniegumu apkopošanas IZM tos iesniedz izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, kura savukārt sniedz priekšlikums Ministru kabinetam, kurš pieņem lēmumu par naudas balvu piešķiršanu sportistiem un naudas balvu apmēru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu