Jonass pēc pāris kritieniem izcīna septīto vietu Ķeguma PČ posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien ar neveiksmīgu otro braucienu izcīnīja septīto vietu Ķeguma mototrasē «Zelta zirgs» pasaules čempionāta (PČ) sestajā posmā MX2 klasē.

Jonass pirmajā braucienā bija trešais, taču otrajā viņš startā piedzīvoja kritienu un atkrita uz pirmā divdesmitnieka beigām. Tika piedzīvots vēl viens kritiens, tomēr otrā brauciena finišu Jonass sasniedza 14.pozīcijā un sacensību kopvērtējumā ieņēma septīto vietu. Neskatoties uz neveiksmi, sezonas kopvērtējumā Jonass saglabāja trešo vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Jonasa komandas «Red Bull KTM Factory Racing» biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš šosezon uzvarējis visos braucienos un ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis.

Otro vietu sacensībās izcīnīja Lielbritānijas sportists Makss Enstijs, savukārt trešajā ierindojās šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš saglabājis otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Vēl viens latvietis Roberts Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv «HSF Logistics» komandu, pirmajā braucienā ieguva 15.vietu, taču otrajā ierindojās augstajā astotajā pozīcijā, kas sacensību kopvērtējumā viņam deva 12.vietu.

Jau vēstīts, ka par kvalifikācijas uzvarētāju sestdien kļuva Herlingss, otrais bija Jonass, bet Justs ieņēma 12.vietu.

Savukārt prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā uzvarēja Slovēnijas motokrosa braucējs Tims Gajsers, kurš kļuva arī par posma uzvarētāju.

Savukārt otrajā braucienā uzvarēja sezonas kopvērtējuma līderis francūzis Romēns Fevrs, aiz sevis atstājot daudzkārtējo pasaules čempionu Antonio Kairoli no Itālijas, kamēr Gajsers palika ceturtais, ar ko viņam pietika, lai kļūtu par posma uzvarētāju ar 43 punktiem, kamēr Karoli nopelnīja 42, bet Fevrs 41 punktus.

Latvijas sportists Toms Macuks, kurš pārstāv Nīderlandes komandu «Gebben Van Venrooy Kawasaki», abps braucienos ieguva 21.vietu un pie pasaules čempionāta ieskaites punktiem netika, jo tos nopelnīja 20 labākie katrā braucienā. Savukārt Latvijas motokrosa kluba «MX Moduls» braucējs Dāvis Ivanovs pirmajā braucienā ierindojās 28.pozīcijā, bet otrajā braucienā viņš finišu nesasniedza, jo izstājās pēc četriem apļiem, tiekot klasificēts 30.vietā.

MXGP klases kvalifikācijā sestdien labākais bija Gajsers, tikmēr Ivanovs ierindojās 18.pozīcijā, bet divas vietas zemāk bija Macuks.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc sešiem posmiem līderis ar 260 punktiem ir Fevrs, taču Gajsers viņam zaudē tikai punktu, kamēr Kairoli ir ticis pie 213 punktiem.

Jau ziņots, ka Latvijas motokrosa braucējs Kārlis Sabulis svētdien izcīnīja 12.vietu Eiropas čempionāta (EMX) sacensībās 250 kubikcentimetru klasē.

Sabulis sestdien pirmajā braucienā ieņēma 16.vietu, bet svētdien otrajā braucienā viņš ierindojās devītajā pozīcijā.

Vēl šajā klasē startēja Tomass Šileika, kurš sacensībās ieguva 25.vietu. Latvijas sportists sestdien pirmajā braucienā ierindojās 25.vietā, bet svētdien otrajā braucienā viņš ieņēma 21.pozīciju.

Pamatsacensībām 250 kubikcentimetru klasē nekvalificējās Arnolds Sniķers.

Tikmēr EMX 300 kubikcentimetru klasē Andris Štendenbergs sacensībās izcīnīja 16.vietu. Latvijas sportists sestdien pirmajā braucienā ieguva 16.vietu, savukārt svētdien otrajā braucienā viņam 14.pozīcija.

Savukārt EMX 125 kubikcentimetru klasē Latvijas braucēji - Rainers Žuks, Toms Babris un Sandis Armīns Frienbergs - pamatsacensībās neiekļuva.

Sezonas kopvērtējumā pēc diviem posmiem 250 kubikcentimetru klasē Sabulis ar 23 punktiem ieņem 15.vietu, savukārt 300 kubikcentimetru klasē Štendenbergs ar 12 punktiem ierindojas 19.pozīcijā.

Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu